Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Свиленски към Кирил Петков: Ще трябва да съди цялата група на БСП, на други също е предлагал кодовете за машините

Политика

Свиленски към Кирил Петков: Ще трябва да съди цялата група на БСП, на други също е предлагал кодовете за машините

Свиленски към Кирил Петков: Ще трябва да съди цялата група на БСП, на други също е предлагал кодовете за машините - Tribune.bg
Снимка:

„Не знам за какво ще ме съди Кирил Петков. Аз не съм го обвинил в нещо. Не съм казал, че той държи кодовете“, заяви депутатът от БСП Георги Свиленски пред Нова телевизия.

Той коментира думите на Кирил Петков относно кодовете за машините. „Аз също нямах съмнение, че някой някъде може да има някакви кодове. Но дойде една сутрин Петков пред парламентарната група и каза: „Айде, оттеглете го този закон и ще ви дадем кодовете и достъпа“. След това го е разказвал и на други колеги в индивидуални разговори, не само пред групата“, обясни Свиленски и допълни: „Петков ще трябва да съди цялата парламентарна група“.

Кирил Петков обвини Свиленски в лъжа, гледал комедийното шоу на Борисов

Депутатът бе категоричен, бе БСП не е обърнала гръб на ПП и ДБ. „Не сме се обърнали срещу никой и нищо. От първия ден, в който сме в парламента, ясно сме казали, че ще водим разговори с ПП и ДБ, ако бъдем поканени. За тях възможността да се премахне машина като основен фактор в изборния процес, явно се оказва голям залог. Тези хора изпаднаха в истерия, когато законът мина на първо четене. Нашите отношения към колегите не са се променили. Не знам защо те си променят отношението“, каза Свиленски.  

Според него правителство на малцинството с мандат на ПП не е възможно. „Правителство на малцинство със 73 народни представители - ние ще влезем в история. Такова правителство с 20% няма. Има правителство на малцинство с липсващи 2,3,4 мандата”, посочи депутатът и заяви, че ако БСП бъдат поканени на разговори - ще се явят. „Правителство е необходимо, дали е възможно - ще видим“, допълни още той.  

Свиленски: Кирил Петков ни каза да оттеглим Законопроекта и ще ни даде кодовете за машините

Свиленски коментира и решението членове от младежката организация на БСП да се разграничат от партията заради споровете за Изборния кодекс. „Нормално е младежките движения да искат да гласуват на телефон или таблет, но при нас са възможни всякакви мнения. Ние чуваме младежите, но не са само те в тази държава. Има и други хора, които също искат да гласуват, искат да бъдат управлявани от разумни хора, не искат 30% активност. Когато видим, че всички са отишли на машините, това може да бъде преразгледано“, посочи той.   

„Демокрацията е скъпо и отговорно нещо. Трябва да се провежда по демократични и прозрачни правила. Никой не трябва да използва техническата си възможност върху това да влияе на изборния процес“, заключи депутатът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати