Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова: Правителството не е взимало решение за снабдяване на Украйна с оръжие

Политика

Нинова: Правителството не е взимало решение за снабдяване на Украйна с оръжие

Нинова: Правителството не е взимало решение за снабдяване на Украйна с оръжие - Tribune.bg
Снимка:

Левицата не е обсъждала оставка на Янев, не било на дневен ред

„Категорично заявявам, че българското правителство не е взимало решение за снабдяване с оръжие украинската страна. Парламентът взе решение за оказване единствено на хуманитарна помощ в Украйна”, това заяви пред журналисти лидерът на БСП и министър на икономиката Корнелия Нинова.

На въпрос дали Левицата е обсъждала оставката на министъра на отбраната Стефан Янев, която от „Демократична България“ по-рано заявиха, че искат тя заяви, че темата не е била обсъждана от Националния съвет на БСП не е обсъждал този въпрос.

„Стефан Янев е предложение на „Продължаваме Промяната“ в коалиционното споразумение. Не сме обсъждали нещо, което не е въпрос“, коментира пред журналистите Нинова.

„БСП осъжда ескалацията на конфликта в Украйна и предприетата военна офанзива от руската армия”, заяви Нинова.

По думите ѝ БСП настоява международната общност да сложи край на двойните стандарти в прилагането на международното право.

Нинова заяви, че от БСП настояват още за незабавно прекратяване на военните действия от страна на Русия и връщане на двете страни на масата за преговори, за да се избегнат нови жертви.

Лидерът на БСП заяви, че партията е против въвеждането на икономически санкции на ЕС към Русия.

„БСП не подкрепя въвеждането на икономически санкции от страна на ЕС срещу Русия по две причини. Въведените в миналото санкции, които целят ограничаване на икономическата и финансовата сила на Руската федерация, не доведоха до очаквания ефект. Втората причина е с оглед на това, че санкции и контрасанкции биха се отразили негативно на българския национален интерес, българската икономика и българските граждани”, добави Нинова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати