Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова пред Вархеи: Присъединяването на РМС не може да стане за сметка на българския национален интерес и история

Политика

Нинова пред Вархеи: Присъединяването на РМС не може да стане за сметка на българския национален интерес и история

Нинова пред Вархеи: Присъединяването на РМС не може да стане за сметка на българския национален интерес и история - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на БСП Корнелия Нинова, зам.-председателят на парламента Кристиан Вигенин и председателят на парламентарната група на "БСП за България" Георги Свиленски се срещнаха с комисаря по въпросите на съседството и разширяването Оливер Вархеи.

По време на разговора беше обсъден въпросът за стартиране на преговори на Република Северна Македония (РСМ)за присъединяване към Европейския съюз, съобщиха от централата на БСП.

БСП препотвърди досегашната си позиция: Присъединяването на РСМ не може да стане за сметка на българския национален интерес и българската история. Езикът на омразата и дискриминация на българите са недопустими за нас. Българското правителство полагаме всички усилия, разширихме диалога между двете страни, но са необходими още усилия от македонска страна за изпълнение на двустранния договор. Ние се придържаме към коалиционното споразумение на българското правителство, в което е записано, че запазваме единната българска позиция на България по отношение на РСМ и надграждаме в конструктивен дух. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Нинова, РМС
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети