Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. НОВИ ЛИЦА: Жан Виденов ще прави партия, обяви БСП за „безнадеждна“

Политика

НОВИ ЛИЦА: Жан Виденов ще прави партия, обяви БСП за „безнадеждна“

НОВИ ЛИЦА: Жан Виденов ще прави партия, обяви БСП за безнадеждна - Tribune.bg

„БСП няма бъдеще. Аз напуснах партията още през 2000 година“

След повече от 20 години извън политиката – Жан Виденов е готов да се завърне.

Има Инициативен комитет за създаването на такава партия. Аз съм сред най-активните членове, защото имам най-голям опит. Иван Атанасов е инициаторът на идеята за формиране на ПП „Лявата алтернатива“. Тъй като предстоят избори на 11 юли, а за създаването на нова партия са необходими поне 4-5 месеца по закон, ПП „Лявата алтернатива“ ще участва в предизборна коалиция с други партии, една от тях е „Съюз на комунистите в България“, разкри бившият червен премиер пред plovdiv-press.bg.

Партията ще участва с кандидати за народни представители в коалиция, която вероятно ще се нарича „За чиста и свята Република“.

Но все пак това е въпрос на коалиционни преговори. Другата седмица Иван Атанасов ще публикува предизборното послание на тези 50 души, които сме инициаторите. В Инициативния комитет съм организационен секретар и експерт по международните въпроси заради образованието ми и опита, който имам. Предстои да бъде избрано и ръководство на ПП „Лявата алтернатива“. Вероятно ще се случи след изборите“, уточни той.

Виденов признава, че вече не изпитва емоции към БСП.

Вече не, защото е безнадеждно. БСП няма бъдеще. Аз напуснах партията още през 2000 година. Това беше очевидно още тогава, оставиха я да деградира като отпаден продукт на Генералското движение. След толкова много години всички виждат резултата и всеки си прави оценката. Предполагам, че е една и съща. Даже и да питате Корнелия Нинова. Там бъдеще няма“, заяви той.

Предстоят огромни национални предателства и нашата мисия е да се борим срещу тях. Ако не можем в парламента, на улицата. Ако трябва, и с оръжие в ръка. В края на краищата страната трябва да се пази. Аз съм се клел в България. Вкупом съгрешиха, вкупом ненужни станаха – да освобождават терена“, призова Виденов настоящите политици.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати