Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Още на старта на конгреса на БСП двата лагера се сблъскаха

Политика

Още на старта на конгреса на БСП двата лагера се сблъскаха

Още на старта на конгреса на БСП двата лагера се сблъскаха - Tribune.bg
Снимка:

Делегатите с есемеси да гласуват за Корнелия Нинова

Започна инфарктния конгрес на левицата, на който трябва да се реши кой и как ще управлява БСП след подадената оставка на Корнелия Нинова.

Делегати разкриха, че са им пратени есемеси с точни инструкции по кои точки как да гласуват и да подкрепят Корнелия Нинова, съобщава ПИК. Според изданието това е част от плана на лидерката да се задържи на поста, въпреки че подаде оставка.

На съвета присъстват всички знакови социалисти, които са част и от Националния съвет на партията като Сергей Станишев, Румен Овчаров, Георги Гергов, Красимир Янков, Михаил Миков и много други.

Още на старта на конгреса двата лагера в партията се сблъскаха, съобщава Канал 3. Феновете на сегашното ръководство застанаха зад Нинова и настояха тя да си остане лидер, а опонентите ѝ настояха за нови текстове в устава при предсрочно оттегляне на председателя на партията, негов приемник да с избира от конгреса, а не чрез пряк вот от цялата партия.

"Опозицията блокира работата за изготвяне на нов правилник. Партията няма готовност да проведе този пряк избор", обвини делегатът от "Младост" Владимир Иванчев. Той посочи, че БСП няма още и електронен регистър.

Делегатите от Пазарджик излязоха с декларация в подкрепа на лидерката на БСП и поискаха да оттегли оставката си и втората точка от дневния ред на конгреса. Казанлъчани казаха "не", противопостави се на оставката представителката на местната партийна организация, която също декларира подкрепа на Нинова и заяви, че не е моментът партията да се хвърля в самоунищожение.
В реплика Велислава Дърева призова социалистите да не изнасят емоционални слова, лични обяснения и декларации, и привържениците на лидерката да се върнат към дневния ред. „Според устава, който сме приели преди три години, конгресът има право да разпусне партията, но няма право да избере председател, разбирате ли този абсурд?! Той е и юридически, и политически. И в един хубав момент цялата партия ще падне в този капан на това, което седи в нашия устав. Ако някой иска да чете всички декларации - ама моля ви, няма нужда, отворете си "Епицентър", възкликна Дърева.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети