Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Още три партии се присъединиха към голямата лява коалиция

Политика

Още три партии се присъединиха към голямата лява коалиция

Снимка:

Председателят на БСП Корнелия Нинова подписа споразумения с още три партии, които се присъединиха към голямата ляво обединение. Новите участници в голямата коалиция са „Съюз на отечеството” с председател Васил Точков, „Българска пролет” с председател Велизар Енчев и „Движение за социален хуманизъм” с председател Александър Радославов, съобщи Нинова на страницата си във Фейсбук.

Представителите и на трите новоприсъединили се партии изказаха удовлетворението на техните членове за консолидацията вляво, започната от БСП.

Председателят на партия „Съюз на отечеството” Васил Точков благодари на Корнелия Нинова за инициирането на широката лява коалиция и усилията ѝ за обединението на левите партии в България, пише още на страницата си соцлидерката.

Към лявата коалиция на 22 май се присъединиха партия АБВ и гражданската платформа „Нормална държава“ на Георги Кадиев. „Движение 21“ на Татяна Дончева остана в предишния формат на „Изправи се! Мутри вън“, след като не се разбраха със социалистите за влизане в коалицията. Нинова обясни това с „прекалените искания на Дончева“, която пък от своя страна обясни, че никога не е била близо до споразумение с БСП, защото Нинова не била човек за преговори, а за клюки.   


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още