Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. От поредицата „Г*з, ти си нашто знаме“ и „Бай Х*й“: ДСБ не искат да са баджанаци с премиера

Политика

От поредицата „Г*з, ти си нашто знаме“ и „Бай Х*й“: ДСБ не искат да са баджанаци с премиера

От поредицата Г*з, ти си нашто знаме и Бай Х*й: ДСБ не искат да са баджанаци с премиера - Tribune.bg
Снимка:

ДСБ не желаят да бъдат с Бойко Борисов „нито партньори, нито баджанаци“. Това става ясно от пост във Фейсбук на зам.-председателят на партията Радан Кънев. Той остро атакува колегите си от СДС, че обявиха готовност за преговори и с десните, и с ГЕРБ.

„Не е тайна, че съм привърженик на партньорство между Демократична България, СДС и ДБГ и единна коалиционна листа в демократичното, европейско дясно и център. Застъпвам по-активна и открита политика за единство, с което си навлякох немалко критики, присмех и дори неприязън. Нещо повече - привърженик съм на поетапно организационно обединение на всички малки партии в дясно и център и изграждане на единна сила, вместо нестабилни коалиции.

Убеден съм обаче, че това единство минава през ясно, категорично и безусловно отдалечаване от ГЕРБ. Докато десните партии и лидери мислят за себе си като електрони в орбита около Борисов, нашето единство, респективно - нашата сила, са илюзия, дори лъжа. И да, казвам го именно като човек, който е бил в коалиция с ГЕРБ...

По тази причина, не приемам и не разбирам позицията на колеги и приятели от СДС за преговори с Демократи за силна България и ГЕРБ едновременно. Това няма как да се получи. Ние от ДСБ не желаем да бъдем с Бойко нито партньори, нито баджанаци.

Това е въпрос на ключов политически избор. Избор, който трябва да бъде направен и уважен - в едната или другата посока.

Моята надежда е СДС да не направи избор в посока ГЕРБ. Не само заради принципите - в българското дясно отдавна сме показали, че имаме и резервни. Често повече от едни. Основното ми съображение е съхранението на партията СДС, особено с оглед на наближаващите местни избори. СДС винаги е било нужно на българската демокрация, и влизането му в краткотрайно, а всъщност вечно, съдружие между овца и вълк ще бъде загуба за всички ни“, гласи целият статус на Кънев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати