Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Отложиха старта на ТОЛ системата за 2020 г.

Политика

Отложиха старта на ТОЛ системата за 2020 г.

Отложиха старта на ТОЛ системата за 2020 г. - Tribune.bg
Снимка:

Народното събрание прие на второ четене промени в Закона за пътищата

Народното събрание отложи старта на ТОЛ системата 1 март за 2020 г., като прие на второ четене промени в Закона за пътищата. Промените предвиждат отлагане на старта на системата за таксуване на тежкотоварни автомобили на базата на изминато разстояние.

С промените ТОЛ системата няма да заработи на 16 август тази година, а се дава начало само на техническата част. Събирането на таксите от камионите над 3 тона и половина ще бъде направено до 1 март следващата година. Това обаче е краен срок.

В хода на дискусията социалистът Драгомир Стойнев отбеляза, че управляващите са превърнали ТОЛ системата в една панацея. „Всички очаквахме, че от 16 август ТОЛ системата ще заработи и тези прословути милиарди ще потекат, едва ли не ще бъдат разпределени, че ще има ремонти“, коментира Стойнев.

В отговор Александър Ненков от ГЕРБ поиска да разбере от опозицията в лицето на БСП, те "за" ли са тази електронна система да бъде въведена или не? „Много съжалявам, че мирогледът ви е толкова къс. Нали тук става въпрос за някакви месеци, в които поради обективни причини сме решили една страна да се намери някакъв необходим баланс между интересите на заинтересованите страни, хем от друга страна и самата система да се тества в реално време. Тази системата не е направена за ГЕРБ, не е за два месеца, не е за три месеца, а за десетилетия напред“, възмути се народният представител от ГЕРБ.

На този етап консултациите на регионалното министерство с превозвачите продължават. Транспортните фирми предлагат тестова тарифа от 12-14 стотинки на километър от републиканската пътна мрежа за камиони над 12 тона от категория Евро 06. Според регионалното министерство, обаче, за тези превозни средства може да се стигне и до цена от 20-23 стотинки.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети