Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Все по-вероятно - Пакет „Мобилност“ остава за следващия ЕП

Политика

Все по-вероятно - Пакет „Мобилност“ остава за следващия ЕП

Все по-вероятно - Пакет Мобилност остава за следващия ЕП - Tribune.bg
Снимка:

Франция отново се опитала да вкара измененията в пленарна зала през март

Франция е поставила късно снощи пакет "Мобилност" да влезе в пленарната зала на Европейския парламент  през март. Това се е случило на заседание на групата на  най-голямата партия в ЕП - Европейската народна партия (ЕНП). На заседанието не е присъствал кандидатът на партията за председател на ЕК Манфред Вебер.

Френските евродепутати обаче не са срещнали подкрепа от нито една друга националност в ЕНП,  съобщава "24 часа", като се позовава на свои източници. Германските евродепутати също не са ги подкрепили. Представителите на десницата се разделили с уговорката, че президентите на 8-те политически групи в ЕП ще се договорят днес дали пакетът, добил публичност като "Макрон", ще влезе в последния възможен за този мандат момент - през март.

На събранието на лидерите, което вече е приключило, такова решение не е взето.

"Отново бе отложено до намиране на компромисно решение, но имайки предвид трудностите, не се очаква преди изборите през май да има развитие", съобщи лидерът на евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП, зам.-председател на ЕНП и член на ръководството на Европарламента Андрей Ковачев. Той подчерта, че успехът е в резултат на общите усилия на всички български евродепутати.

Пакетът да се отложи за след европейските избори - такава позиция заяви през януари в Страсбург министърът на транспорта Росен Желязков пред председателя на Европарламента Антонио Таяни.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети отлагане

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати