Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Партията на Трифонов предлага: Радев да назначава ЦИК

Политика

Партията на Трифонов предлага: Радев да назначава ЦИК

Партията на Трифонов предлага: Радев да назначава ЦИК - Tribune.bg
Снимка:

След дългото мълчание и последвалия отказ от мажоритарния вот – „Има такъв народ“ внесе в деловодството на Народното събрание предложението си за корекция на Изборния кодекс.

В него е записано отпадането на ограничението за секциите в чужбина и, по възможност, спешна организация на гласуване по пощата. В изборното законодателство на партията на Слави Трифонов, оставена на този етап в ръцете на Тошко Йорданов, присъстват изцяло машинен вот и видеонаблюдение на изборите.

Една от най-интересните точки обаче касае Централната избирателна комисия. В плановете на ИТН следва спешно разпускане на комисията в настоящия ѝ състав въпреки че становището на международните наблюдатели беше, че парламентарните избори са били честни. Новата комисия пък трябва да бъде оставена в ръцете на Румен Радев.

„Централната избирателна комисия се назначава с указ на президента на републиката след публични консултации и процедура, определени от президента, по предложение на парламентарно представените партии и коалиции“, гласи проектът.

„Няма нужда се лъжем. Този парламент едва ли ще изкара пълния си мандат. Но това поставя пред него една основна задача и това е промяна в Изборния кодекс. Има няколко неща, които искат хората и този парламент е длъжен да направи, за да може всеки българин да упражни правото си на глас“, заяви по време на първото парламентарно заседание Йорданов, който е председател на ПГ на партията.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети