Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Патриотите се събират на спешен Коалиционен съвет

Политика

Патриотите се събират на спешен Коалиционен съвет

Снимка:

Партньорите в „малката коалиция“ ще обсъдят искането на майките на децата с увреждания

Партиите в коалицията на „Обединените патриоти” се събират на спешен съвет. Красимир Каракачанов, Волен Сидеров, Валери Симеонов и представители на партиите им ще се срещнат днес. Причината за разговорите е искането за оставката на вицепремиера Валери Симеонов от майките на деца с увреждания.

Вчера лидерът на ПП АТАКА Волен Сидеров настоя за незабавно свикване на Коалиционния съвет, на който да бъде разгледан въпросът с поведението на Валери Симеонов и оставката му като вицепремиер.

От Дубай, където се срещна с министър-председателя на ОАЕ, премиерът Борисов коментира случая. „Ако тръгна силово да искам неговата оставка, както настояват майките, това означава, че мигновено ще се счупи цялата конструкция. И те, въпреки че казват, че нямат политически искания и не търсят сваляне на правителството, всъщност с един подобен акт то ще падне. Защото в никаква друга конфигурация аз не виждам как ще се развие“, обясни премиерът. И допълни, че самите „Обединени патриоти“ имат коалиционно споразумение помежду си, а след това заедно имат такова и с ГЕРБ. „Обединените патриоти“ сами определят своите назначения, каза министър-председателят.

Той обясни и че няма да подаде оставка заради Валери Симеонов и да хвърли страната в катастрофа и да сложи на карта добрите резултати, които в момента страната ни има.

Борисов призова и за това майките да изчакат, за да бъдат довършени ангажиментите, които са поети към тях.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още