Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Патриотите се събират на спешен Коалиционен съвет

Политика

Патриотите се събират на спешен Коалиционен съвет

Патриотите се събират на спешен Коалиционен съвет - Tribune.bg
Снимка:

Партньорите в „малката коалиция“ ще обсъдят искането на майките на децата с увреждания

Партиите в коалицията на „Обединените патриоти” се събират на спешен съвет. Красимир Каракачанов, Волен Сидеров, Валери Симеонов и представители на партиите им ще се срещнат днес. Причината за разговорите е искането за оставката на вицепремиера Валери Симеонов от майките на деца с увреждания.

Вчера лидерът на ПП АТАКА Волен Сидеров настоя за незабавно свикване на Коалиционния съвет, на който да бъде разгледан въпросът с поведението на Валери Симеонов и оставката му като вицепремиер.

От Дубай, където се срещна с министър-председателя на ОАЕ, премиерът Борисов коментира случая. „Ако тръгна силово да искам неговата оставка, както настояват майките, това означава, че мигновено ще се счупи цялата конструкция. И те, въпреки че казват, че нямат политически искания и не търсят сваляне на правителството, всъщност с един подобен акт то ще падне. Защото в никаква друга конфигурация аз не виждам как ще се развие“, обясни премиерът. И допълни, че самите „Обединени патриоти“ имат коалиционно споразумение помежду си, а след това заедно имат такова и с ГЕРБ. „Обединените патриоти“ сами определят своите назначения, каза министър-председателят.

Той обясни и че няма да подаде оставка заради Валери Симеонов и да хвърли страната в катастрофа и да сложи на карта добрите резултати, които в момента страната ни има.

Борисов призова и за това майките да изчакат, за да бъдат довършени ангажиментите, които са поети към тях.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати