Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Пеканов: Последиците от липсата на газ ще са лоши или катастрофални

Политика

Пеканов: Последиците от липсата на газ ще са лоши или катастрофални

Пеканов: Последиците от липсата на газ ще са лоши или катастрофални - Tribune.bg
Снимка:

„Вместо 22, има приет само един закон свързан с Плана за възстановяване“, коментира още той

 

„Липсата на достатъчно количество газ ще доведе до икономически загуби. Икономистите спорим дали последиците ще са лоши, или катастрофални“, това заяви вицепремиерът Атанас Пеканов пред Нова телевизия.

Той коментира и газовата диверсификация, като беше категоричен, че Русия не е най-сигурният партньор.

„Има енергийна криза. Тя е в цяла Европа. Трябва да действаме възможно най-бързо, за да я решим“, призова вицепремиерът.

„Отстраняването на шефовете на НАП и Агенция „Митници“, и смяната на областните управители, са нормални. Всяко едно правителство предприема такива стъпки в началото на своето управление“, обясни Атанас Пеканов.

„Действията, които бяха направени в първите дни са напълно нормални. Всеки един нов кабинет трябва да гарантира възможно най-ефективната работа на институциите. И винаги, когато става смяна на властта, се правят някои промени“, коментира той.

Той обясни защо ресорът за евросредствата във финансовото министерство беше отделен от него.

„Ние приемаме една структура, която съществува от дълги години и в други европейски страни. Темата с европейското финансиране е доста сложна. Тя влиза в ресорите на много министерства, затова е добре да има отделен вицепремиер, който да се занимава с тази тема“, обясни Пеканов.

Вицепремиерът коментира и темата с Плана за възстановяване, като заяви, че е приет само един закон.

„Вместо 22 има приет само един закон. Следващият парламент ще трябва да започне с гласуването на тези текстове. Вече имах срещи с няколко министри, за да започнем работа по тях. Сред тях са Законът за обществените поръчки, законът за личния фалит и други“, посочи Пеканов.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети