Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Таско Ерменков: Има хаос в енергетиката, има условия за апокалипсис

Политика

Таско Ерменков: Има хаос в енергетиката, има условия за апокалипсис

Таско Ерменков: Има хаос в енергетиката, има условия за апокалипсис - Tribune.bg
Снимка:

„Има хаос в енергетиката.  Има условия за апокалипсис, ако не си уредим нещата с газа, който да стигне до България на поносима цена. Ще разберем какво е студено и тъмно“, заяви пред Нова нюз Таско Ерменков от БСП в коментар на изказването на бившия премиер Кирил Петков,  че няма апокалипсис.

„Имам концептуални различия с кабинета „Петков“, посочи той.

„Едно от верните неща, които каза Радев, е че в областта на енергетиката има хаос, че там има условия за апокалипсис. Всеки доставчик е важен“, заяви Ерменков.

Той коментира и темата със седемте танкера. По думите му изобщо не се знае каква е цената на самата суровина, нито се знае каква ще е цената на доставката.

„Ако нямаме газ през зимата, не само че може да има режим, но и срив на електроенергийната система. Това може да доведе до дни без ток. Ако блоковете минат на отопление на радиатори и климатици, ще доведе до невъзможност до пренос на електроенергия и срив“, категоричен беше той.

„Всеки търг, който не изключва потенциални доставчици, е добър. И сега вкарваме газ, но го плащаме по-скъпо“, добави социалистът.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети