Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Асен Василев: Не е драматизъм, че се сменят хора, аз също смених екипа в МФ

Политика

Асен Василев: Не е драматизъм, че се сменят хора, аз също смених екипа в МФ

Асен Василев: Не е драматизъм, че се сменят хора, аз също смених екипа в МФ - Tribune.bg
Снимка:

По думите му не е необходимо да се сформира щаб за газа

Аз не бих правил някакъв драматизъм по повод на това, че се сменят хора. Аз като влязох също си смених екипа в Министерството на финансите. Въпросът е новите екипи да работят по-добре с ясни задачи. Това заяви Асен Василев пред Дарик радио.

„Има война която се води, има много сериозна енергийна криза, минахме през Ковид вълна. Всички тези кризи ги минахме без да направим един кризисен щаб, защото аз силно вярвам, че когато ти е дадена отговорността да управляваш, основната задача е да решаваш проблемите, а не да плашиш хората с тях“, посочи Василев.

Според него не е необходимо да се сформира кризисен щаб за овладяване на кризата в енергетиката, „още по-малко в този състав“.

„Това за мен е изцяло ПР изпълнение, което няма общо с реално решаване на проблемите“, категоричен е Василев.

По думите му криза няма, в момента има възможност ние да си доставим газ.

„Малко в ситуацията мен ме притеснява – да изпуснем питомното, да гоним дивото. Регулираният пазар за битови клиенти със сигурност е покрит“, посочи Асен Василев.

„Ако погледнете серията от кризи, с които ние трябваше да се справим - имаше насаждане на страх, но то никога не идваше от правителството. Най-лошото нещо, което можеш да правиш, е вместо да решиш един проблем, да тръгнеш да обясняваш колко е страшен“, заяви той.

Според него партиите на Костадин Костадинов и Стефан Янев са тези, които искат да се смени геополитическата ориентация на страната.

„Трябва да кажат на избирателите и каква е цената - цената е Жанвиденова зима още веднъж. В момента 60% от нашия износ е за ЕС, суровинната ни база до голяма степен е свързана там, доставките, една голяма част от цялото ни финансиране, визи“, посочи той.

„Ако се казва „дайте ние сега да отидем при Путин“, това означава, че трябва да си прекъснем икономическите контакти със Западна Европа, целият бизнес да се пренастрои изцяло, цялата банкова система да се пренастрои и един такъв преход носи със себе си една огромна икономическа цена. Ако гласоподавателите решат да гласуват за такова нещо, трябва да са наясно и каква е цената“, смята Асен Василев.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети