Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков съгласен Асен Василев да е премиер: Няма значение кой е отпред и кой е отзад

Политика

Петков съгласен Асен Василев да е премиер: Няма значение кой е отпред и кой е отзад

Петков съгласен Асен Василев да е премиер: Няма значение кой е отпред и кой е отзад - Tribune.bg
Снимка:

Министър-председателят си постави условията: можел да говори с депутати от всички партии, но ако напуснат групите си и станат независими

След половин година на власт премиерът Кирил Петков обеща: ако оцелее правителството му, ще реформира администрацията за шест месеца и ще прекарва повече време с хората.

Пред журналисти министър-председателят продължи да демонстрира нулево разкаяние за „люспенето“ на депутати от ИТН.

„Кирил Симеонов взе правилното решение, според мен, че ще гласува в подкрепа на правителството и няма да хвърли това правителство в спирала от политически риск, ни даде надежда, че има още хора, които мислят по тази тема“, заяви той.

„Ако случайно не успеем и падне правителството, в следващия мандат с коалиционните ми партньори ще започнем да говорим с всеки един депутат от всички политически сили, който иска да реши дали да подкрепи това правителство, но трябва да са независими“, постави условията си той.

Според Петков ГЕРБ и ДПС искали да се разберат с него, но той не желаел задкулисието.

„Ако паднем ще седнем пак с БСП и ДБ да говорим. Не съм развял бялото знаме за премиерския пост, но моята роля е свързана с цялостната промяна, а не с позиция. Но последното нещо, което бих направил е да дам този пост на някого от задкулисието. Бих подкрепил Асен Василев да е премиер. Двамата решаваме заедно и няма значение кой е отпред и кой е отзад“, успокои Кирил Петков.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети