Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов призова за разум: Споровете в парламента, а не протестиращи да се бият по градинките

Политика

Борисов призова за разум: Споровете в парламента, а не протестиращи да се бият по градинките

„Дали с този вот или  това, което правят, те вече самите не си вярват, че не падат. Абсолютно безпринципна коалиция – на уж десните с уж левите. И обясняват как ние с ДПС, ИТН и „Възраждане“ сме четворна коалиция“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той подчерта, че е бил против да се иска вот на недоверие.

Борисов призова да се прояви малко разум, защото Румен Радев, който инсталира Петков-Василев, ще продължи да хвърля вината за всичко на парламента.

„Почват да не ме харесват, излизат 1000 души, протестират. Почват да не харесват Петков, излизат 1000, протестират. Абсурд, не може да изкарваме „елитите“ си да се бият помежду си в градинките. Споровете трябва да са в парламента, а не по улиците“, подчерта той.

„Пазарите им отказаха 2-та млрд., които искаха да теглят дълг. Или не им вярват, или те нарочно искат да оставят служебния кабинет без пари. Изпразват хладилника без да слагат нищо“, предупреди бившият премиер.

„Вижте, кражбите и корупцията в момента са в небивали размери. И българинът това го разбира. Защото се преработва руски нефт, реализира се 300 млн. печалба на месец плюс 100 млн. от посредниците. Всичко отива в Швейцария, бензинът е по-скъп с лев на литър“, даде пример лидерът на ГЕРБ.

Той начерта политически линии за нови политически разговори.

„Счупиха държавата и вече ако и ние продължим така, нашите деца къде ще живеят. Те ще си отидат“, предупреди лидерът на ГЕРБ.

„Всяка партия, която е за влизане в Еврозоната, е наш съюзник и обратното. Втората тема е разширяването на ЕС със Западните Балкани. За съжаление, за няколко месеца отново се отпуснаха да си чертаят магистрали с боички и да си летим със самолети. Вместо да хване бика за рогата и да реши спорните точки, той подведе европартньорите и блокира процеса“, смята Борисов за подхода на Кирил Петков.

„Ние няма да търсим какво ни дели, а какво ни събира. Всяка партия, която посочва Путин като агресор, е наш съюзник. Всички, които са за етнически мир, всички, които са за дългосрочни договори за газ“, каза той.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че партията му е за възстановяване на Маастрихтските критерии. „Да харчим колкото изкарваме, правителствата на ГЕРБ винаги са били на излишък, освен в годината на ковид кризата. Мислете за утре. Сега чакат парите от Плана за възстановяване, ще похарчат и тях. А после?“, попита лидерът на ГЕРБ.

Борисов отхвърли твърденията – главно на социалистите във властта, че ще има продоволствена криза.

„Каква продоволствена криза? Ние имаме Добруджа. Ние храним с между 8 и 10 млн. тона зърно. Ние нямаше да позволим да поскъпне тока. България е производител на ток и изнася. Те казват – износът е рекорден. Да, на ток, гориво, зърно. А ръстът на икономиката е едва 4%, двойно по-малко от други страни… „Искам да им угодя. Но не знам как. Борисов да слезе – добре, слязох, не стоя в НС, стоя си в централата. Сега – да седне на първия ред, да не е в сянка“, попита той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети