Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков за видеото и снимките с Бориславова: Медийна атака

Политика

Петков за видеото и снимките с Бориславова: Медийна атака

Петков за видеото и снимките с Бориславова: Медийна атака - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът Кирил Петков се оправда за видеото, на което се предполага, че той и Лена Бориславова влизат в апартамент и снимките от Солун с медийна атака.

„Това, което се вижда в момента, е безпрецедентна атака. Използват се всякакви черни, жълти, кафяви методи, но няма да ни спрат.“, отговори той на журналисти, които поискаха коментар „от вас за едни стълбища едни снимки от Гърция. Кой стои в основата на тях и какво ще кажете?“

Петков беше попитан дали са ясни имената на новите министри, както и дали самият той няма да седне на такъв стол.

„В момента, в който съберем мнозинство, ще предложим новите министри. Изборът на новите министри ще е коалиционно решение, лично аз нямам намерение да поема министерство.“, обясни той.

Премиерът заяви още, че няма да внася вот на доверие към правителството, като по думите му смяната на министрите ще е реалният вот на доверие за кабинета.

„Към момента имена не се обсъждат.“, подчерта той.

„Сигурен съм, че има хора с голям капацитет, които няма да искат, примерно за ремонтите на пътищата, 40% от оценката да е на базата на някаква неясна комисия, и само 60% да е на база цена. Действаме напред и вярвам, че ще съберем 121 депутати.“, коментира още Петков.  

По думите му веднага след това ще вкарат закона за КПКОНПИ да бъде одобрен

„Рашков да стане шеф на КПКОНПИ. За министрите- в момента, в който съберем мнозинство, ще се предложат министри.“, заяви Петков.

Той коментира още, че се е учудил колко пъти Слави Трифонов е повторил, че действията на „Има такъв народ“ нямат общо с премахването на частната лаборатория за фитосанитарен контрол от ГКПП „Капитан Андреево“.

„Почувствах като в оправдателен режим, а и съвпадна изцяло, че най-накрая държавата си върна контрола.“, коментира Петков думи от интервюто на Слави Трифонов.

„Започваме да събираме много врагове. Тези, които знаят, че рано или късно ще стигнат до прокуратурата или до европейската прокуратура, която се занимава с фондовете. Втората група са тези, които имат газови и енергийни печалби, които сега свършват. Третото – руската държава и техните хора съм сигурен, че биха се радвали някое друго правителство да видят.“, обясни какви врагове вижда той.  

„Но аз обещавам, че няма да си нарушим принципите и вчера видяхме, че не сме сами, че има и други смели хора, които независимо какъв бранд са си сложили, каква партия – застават с идеята, че не са доволни от България в този вид.“, закани се той, но все пак стана ясно, че продължават да се търсят още депутати, за да има мнозинство в парламента.

„Сега ни трябват още 7 такива хора от НС, които си изпълняват клетвата и слагат България пред личните си интереси.“, обясни Петков.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати