Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Пирогов“: Президентът пожела да поздрави екипа, но не стоим зад никакви политически изяви

Политика

„Пирогов“: Президентът пожела да поздрави екипа, но не стоим зад никакви политически изяви

Пирогов: Президентът пожела да поздрави екипа, но не стоим зад никакви политически изяви - Tribune.bg
Снимка:

Като любезни домакини изслушахме неговото изявление пред журналистите, но не стоим зад десни, леви или бъдещи партийни проекти, обяви шефът на болницата

„Като директор на „Пирогов”, а и всички лекари от спешната болница сме убедени, че мерките на правителството и на Националния оперативен щаб са единствено правилните за България. Не защото тук е някакъв фен клуб на Бойко Борисов или генерал Мутафчийски, а защото най-добре от „Пирогов” се вижда резултатът от тези мерки - без остър пик на заразени, без да губим сериозен брой българи в тежката война с пандемията“. Това се казва в официална позиция на директора на спешната болница проф. Асен Балтов, цитирано от „24 часа“.

„Румен Радев пожела да поздрави екипа за 7 април - международният ден на здравния работник. Приехме гостуването на президента и като любезни домакини изслушахме, но не си позволихме да коментираме неговото изявление пред журналистите. Винаги сме демонстрирали обаче ясна позиция – „Пирогов” не застава зад никакви политически изяви - десни, леви или бъдещи партийни проекти“, гласи позицията.

Днес всички медицински кадри на първа линия в „Пирогов” получиха обещаните 1000 лева над заплатите, съобщава директорът.

„И те не идват от Асен Балтов, а идват от правителството и от хората, които оценяват реално какво се случва във всяка една българска болница през тези дни. Всяко дарение - материално и финансово, е ценно. Парите отиват за апаратура, маски, облекла и дизенфектанти. Най-важно обаче е финансирането, което „Пирогов” получава от държавата и което помага да променим изцяло визията и медицинските възможности на спешните здравни грижи“, обяснява проф. Балтов.

„Повтарям - в „Пирогов” вярваме, вярвайте и вие в мерките на правителството и щаба. Спазвайте ги, за да се преборим с пандемията. Само социалното дистанциране и карантината помогнаха на България да не изпадне в положението на други страни в Европа с хиляди жертви на короновирусната инфекция“, се казва още в позицията.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

Д-р Ясно, Радев се е самопоканил и не са могли да му откажат. Какво търси в разгара на епидемията с цялата си кохорта в "Пирогов"? Популизъм, суета, наглост, неадекватност!
07.04.2020 19:42 / Отговор
Д-рка Ясно-на Балтов гербомафиотите са му набили канчето, а ако "изявлението" е негова самоинициатива-още по-зле за морала му.
08.04.2020 03:29
Скодоумно! Моралът на проф. Балтов е супер! А Радевия няма никакъв морал! Защо в тази пандемия се самопокани и се замъкна с кохортата си в болница, където са забранени всички неспешни посещения?!? Да отнема времето на лекарите и да хабят техните оскъдни предпазни материали??? Защото Радев и съветниците са толкова тъпи и задръстени, че си мислят, че с това нахълтване на слон в стъкларски магазин ще си направят реклама!
08.04.2020 10:31 / Отговор
Столичанин Тоя цървул в пандемия нахълтва в Пирогов,да не спазва закона за борба с вируса,червен бацил,фатмак!
08.04.2020 11:22 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети