Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Поканили сме македонския външен министър да гостува в Банско, той отклонил поканата

Политика

Поканили сме македонския външен министър да гостува в Банско, той отклонил поканата

Поканили сме македонския външен министър да гостува в Банско, той отклонил поканата - Tribune.bg
Снимка:

На 8 юли 2022 г. Министерството на външните работи на Република България изпрати нота до Министерството на външните работи на Република Северна Македония. Чрез нея беше отправена покана към министър Буяр Османи за провеждане на годишно заседание на Съвместната междуправителствена комисия по чл. 12 от Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество от 2017 г. на 9, 10 или 11 юли 2022 г. в гр. Банско. Предстоящото заседание на тази съвместна комисия следва да осъществи преглед на изпълнението на двустранния Договор за изминалия период и да приеме мерки за подобряване на двустранното сътрудничество във всички сектори, съобщават от българското МВнР.

Предложението идва в момент, когато в Северна Македония се очаква френското предложение да бъде обсъдено в парламента на фона на масови улични протести и сблъсъци, предава БГНЕС.

Час по-късно дойде и отговорът на Османи. Македонското министерство на външните работи потвърди, че поканата е получена, но е уведомило София, че министър Буяр Османи, като представител на правителството, ще се съсредоточи върху парламентарните процеси в посочения период.

Експертите между двете министерства на външните работи ще продължат работата си, съобщиха от македонското МВнР.

Официално Скопие уведоми София, че при необходимост министър Османи и министър Генчовска ще проведат онлайн среща.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети