Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Политизиране – БСП ще внасят вот на недоверие срещу правителството заради Перник

Политика

Политизиране – БСП ще внасят вот на недоверие срещу правителството заради Перник

Политизиране – БСП ще внасят вот на недоверие срещу правителството заради Перник - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ: Опитват да ни припишат цялата вина, действията на Нинова са наглост

БСП внасят вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов. Мотивът – „провал в политиката по околната среда и водите“. Това обяви председателката на партията Корнелия Нинова.

Според опозицията, заради правителството „близо половин милион българи в момента са оставени без достъп до питейна вода“.

„Водната криза в Перник става и национална, защото и други области и градове са застрашени от този проблем“, твърди социалистката. „Дишаме рак и пием отрова“, направи опит да всее паника Нинова, която използва и невярното твърдение, че сме трети в света по мръсен въздух. Подобно твърдение не е подкрепено от никакви анализи и замервания.

„Днес господин Борисов е казал в Перник, че тук политика няма. Не, господин Борисов, тук има само политика и нищо друго“, обяви Нинова.

Не е ясно по какъв начин вотът на недоверие може да помогне на перничани на този етап.

Местната и централната власт в момента са впрегнали всички усилия за решаване на кризата, строи се нов водопровод и се решават проблемите с пречиствателната станция. Кметът на града – Станислав Владимиров от БСП, не крие, че решаването на проблемите може да стане само с помощ и средства от правителството. Вчера той дори коментира, че среща разбиране от премиера.

Красимир Велчев, ГЕРБКрасимир Велчев, ГЕРБ

„В последно време наши политически опоненти и заинтересовани среди правят така, че  цялата вина за проблема с водата в Перник да се препише на ГЕРБ. През последните 3 десетилетия ГЕРБ е управлявал Перник само 4 години. Освен това главният водопровод, магистралният водопровод, както и пречиствателна станция номер 1, на която започваме ремонт в момента, са строени през 50-те години на миналия век. Няма такива съоръжения, които да имат толкова дълъг експоатационен срок. В същото време през 2014 г. ВиК са изтеглили 2.5 млн. лева кредит  за ремонт на магистралния водопровод и участъци в града. Сега се извършва проверка. Когато тя приключи, ще бъде ясно на обществото кой каква вина носи.“

Това заяви членът на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, зам.-председател на ПГ на партията и народен представител от Перник Красимир Велчев по време на пресконференция в града.

Той отбеляза, че правителството е ангажирало целия наличен ресурс за бързото решаване на проблема и припомни за приватизацията ТЕЦ „Република “ в Перник, който през 2008 година  е приватизиран срещу дългове за 2 млн. лева.

„Затова ще бъде върната проверката назад във времето и всеки, който е виновен, да понесе своята отговорност. Стремежът да се прехвърли вината върху управлението през последните 4 години не е правилен. Когато Вяра Церовска пое кметския пост, тя завари над 35 млн. лева задължения. Никаква готова документация и проекти за воден цикъл. Във времето на нейното управление бяха изготвени проекти и е осигурено финансиране в размер на  120 млн. лева по ОП „Околна среда“. Ако това беше направено в предишния мандат, Перник нямаше да има проблем с водата и водопроводната инсталация“, подчерта Красимир Велчев.

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ направи  аналогия с времето, когато Бойко Борисов стана кмет на София и беше инсценирана кризата с боклука.

„Подобен сценарий се подготвя и в момента“, добави той. Велчев обясни, че премиерът е наредил пълна проверка на всички ВиК дружества в страната.

„Кметът на Ботевград е казал, че и там предстои криза. Идеята на правителството преди година и половина  беше  всички ВиК дружества да се обединят в едно, за да могат да се използват европейски програми. Точно този кмет и други негови колеги в страната се обявиха против. По този начин няма как да се използват европейски средства и трябва всички ремонти да отидат към държавния бюджет“, отбеляза Красимир Велчев.

Той сподели и възмущението си от посещението на Корнелия Нинова в Перник вчера и го определи като наглост.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Соня Стига с политика!!!Виновните да се търсят и накажат от съда!!!!Да го видим Гешев,какво ще прави с Лили Павлова......Нинова да замълчи защото точно на нея не и утива да говори за пари.......Кой с каквото може да помага но да си затваря устата!!!!!Толкова е грозно и жалко да се използват хората от Перник в личната битка на Корнелия за властта в БСП.Да я взима по-бързо и така по-скоро ще я остави.След изборите ще си говорим пак.Алабалистика работа не върши др.Нинова.Поработете малко!То не може всичко на готово да се получава в този живот!!!
30.12.2019 14:57 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати