Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Политолози: Цветанов няма да стане част от друг политически проект

Политика

Политолози: Цветанов няма да стане част от друг политически проект

Политолози: Цветанов няма да стане част от друг политически проект - Tribune.bg
Снимка:

Ако тръгне в тази посока, е обречен, коментира Кольо Колев

Изключвам възможността Цветан Цветанов да започне да работи за друга партия. Това каза политологът Димитър Ганев, който коментира оставката от ръковдните постове в ГЕРБ на Цветан Цветанов.„Това е човек, който в продължение на 12 години е вкоренил себе си в нея. Ако той влезе в друг политически проект, това означава той да започне война с Борисов. На този етап няма индикации за това категорично”, коментира Ганев пред NOVA телевизия.

Според него оставката на Цветанов е началото на процес на подмяна в ГЕРБ.

Политологът Кольо Колев смята, че ако Цветан Цветанов реши да направи собствен политически проект, той е обречен. „Ако той тръгне по тази линия, мисля, че не го чака светло бъдеще. Цветанов имаше тежест единствено като механизъм, като организационен работник на властовата партия. В чисто имиджов план беше тотална щета”, обясни той.

"Цветанов си повярва прекалено много. Той не си дава сметка къде е неговата сила - в организирането, и къде е неговата слабост - пред медиите. В резултат, на което той си повярва, че е цялостен политик, който може да прави несъгласувани политики с всички в партията", обясни Колев.

Не съм сигурен, че някой знае какво ще стане в БСП. На 16 юни има конгрес - там може да се роди всякакъв вариант за нов лидер на партията. Но от гледна точка на политическия интерес - вътрешнопартийната опозиция няма да хвърлят сили да свалят Нинова. Защото местните избори чукат на вратата, БСП не е в добра кондиция. По-добре е да загуби още едни избори и тогава по-лесно да и падне главата. Това не би било в интерес на партията, ако това поражение падне върху нов лидер на партията, коментира още Димитър Ганев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати