Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Политолози: Цветанов няма да стане част от друг политически проект

Политика

Политолози: Цветанов няма да стане част от друг политически проект

Снимка:

Ако тръгне в тази посока, е обречен, коментира Кольо Колев

Изключвам възможността Цветан Цветанов да започне да работи за друга партия. Това каза политологът Димитър Ганев, който коментира оставката от ръковдните постове в ГЕРБ на Цветан Цветанов.„Това е човек, който в продължение на 12 години е вкоренил себе си в нея. Ако той влезе в друг политически проект, това означава той да започне война с Борисов. На този етап няма индикации за това категорично”, коментира Ганев пред NOVA телевизия.

Според него оставката на Цветанов е началото на процес на подмяна в ГЕРБ.

Политологът Кольо Колев смята, че ако Цветан Цветанов реши да направи собствен политически проект, той е обречен. „Ако той тръгне по тази линия, мисля, че не го чака светло бъдеще. Цветанов имаше тежест единствено като механизъм, като организационен работник на властовата партия. В чисто имиджов план беше тотална щета”, обясни той.

"Цветанов си повярва прекалено много. Той не си дава сметка къде е неговата сила - в организирането, и къде е неговата слабост - пред медиите. В резултат, на което той си повярва, че е цялостен политик, който може да прави несъгласувани политики с всички в партията", обясни Колев.

Не съм сигурен, че някой знае какво ще стане в БСП. На 16 юни има конгрес - там може да се роди всякакъв вариант за нов лидер на партията. Но от гледна точка на политическия интерес - вътрешнопартийната опозиция няма да хвърлят сили да свалят Нинова. Защото местните избори чукат на вратата, БСП не е в добра кондиция. По-добре е да загуби още едни избори и тогава по-лесно да и падне главата. Това не би било в интерес на партията, ако това поражение падне върху нов лидер на партията, коментира още Димитър Ганев.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още