Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Пореден тур – БСП пак скочи на Станишев

Политика

Пореден тур – БСП пак скочи на Станишев

Пореден тур – БСП пак скочи на Станишев - Tribune.bg
Снимка:

Поводът е изказването му от вчера

За пореден път БСП скочиха на бившия си председател Сергей Станишев. Родните социалисти се разграничиха от президента на ПЕС. Поводът е негово изказване от вчера. Станишев посочи, че премиерът Бойко Борисов не действа като политик, а като държавник.

„Когато опира до интереса на България, мога да работя и с г-н Борисов“, обяви той.

Станишев за Борисов: И двамата сме възмъжали и помъдрели с годините

А поводът за коментара му бе подкрепата от страна на Борисов за кандидатурата му да оглави ЕП. След като стана ясно, че Станишев има шанс за водещата позиция в Европа, премиерът бе повече от категоричен – евродепутатите на ГЕРБ да го подкрепят. Премиерът обясни, че това е в полза на страната ни. Подобна реакция нямаше от страна на БСП. Така и не стана ясно дали биха подкрепили кандидатурата на Станишев – особено след опита им да не е част от евролистата им.

Сега те официално се разграничават от него.

„Изпълнителното бюро на БСП се разграничава от думите на президента на ПЕС Сергей Станишев, че  премиерът Бойко Борисов действа като държавник, а не като политик. Смятаме, че такава оценка е крайно неадекватна. България е най-бедната и най-корумпирана  страна в ЕС. Заради корупция не ни приемат в Шенген. Потъпкана е парламентарната република, разделението на властите и правовата държава. На дъното сме по свобода на словото. Заявяваме, че позицията на БСП относно политиката на Борисов и ръководеното от него правителство остава непроменена- те  са вредни за България и промяната е необходима“, съобщиха от „Позитано“ 20.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати