Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Няма дъно: ПП обвиниха ИТН, че в стаята измъчват новия отлюспен, той си тръгна

Политика

Няма дъно: ПП обвиниха ИТН, че в стаята измъчват новия отлюспен, той си тръгна

Няма дъно: ПП обвиниха ИТН, че в стаята измъчват новия отлюспен, той си тръгна - Tribune.bg
Снимка:

Тошко Йорданов се бил успал, не знаел последните събития. БСП и ДБ не пазарували, водели си „приятелски разговори“

Депутати от „Продължаваме Промяната“ застанаха пред стаята на „Има такъв народ“ в знак на подкрепа за поредния отцепник от партията на Слави Трифонов – Кирил Симеонов, който в този момент разговаряше вътре с председателя на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

На влизане самият Йорданов беше лаконичен – нищо не знаел, защото се успал.

„Застанахме тук мълчаливо в подкрепа на народния представител Кирил Симеонов, който в момента е в стаята на ПГ на ИТН и само може да си представяме какво се случва с него, след като той заяви своята воля да не участва в гласувания в подкрепа на системата, цитирам неговите думи от парламентарната трибуна“. Това заяви в кулоарите на парламента депутатът Антон Тонев от ПП.

Той посочи, че не знае какви са мотивите на Симеонов да напусне партията на Слави Трифонов.

„Мога само да предполагам какво се случва с него в момента и как неговите колеги се опитват да му повлияят той да се откаже от публично заявеното си желание и от публично заявената си свободна воля“, коментира Тонев.

„Ние отправихме апел към абсолютно всички депутати от всички парламентарно представени групи да подкрепят вота на народа такъв, какъвто бе даден на последните редовни парламентарни избори, а именно за смяна на системата“, подчерта депутатът от ПП.

Той каза, че с колегите си ще останат пред стаята мълчаливо известно време, за да декларират подкрепата за това народните представители да имат право да изразяват своята свободна воля без да бъдат тормозени и измъчвани за това.

 Той не знаеше и не можел да каже за срещи на Кирил Петков с депутати.

„Искам да поздравя Кирил Симеонов за това, че реши да изпълнява програмата на ИТН, а не повелята на човека от телевизията. Решението на Кирил Симеонов не само не е изненада и не само го подкрепям, но очаквам и други негови колеги да се присъединят“, заяви Владислав Панев от „Демократична България“.

По думите му се водели „приятелски разговори“ с депутати, които да подкрепят правителството.

„В българския парламент рядко се чувани толкова емоционални думи, колкото каза Кирил Симеонов. За мен това е продукт на искрено разкаяние за това, че той е гласувал заедно с най-мрачните партии на статуквото, на близкото минало, което всички помним. Мога да го коментирам само като постъпка на един достоен и честен човек. Аз наистина се трогнах от неговата реч“, беше коментарът ва Александър Симов от БСП.

След разговора със Симеонов, той си тръгна от парламента, а Тошко Йорданов отрече спекулациите, че партията им се разпада.

„Първо – нашата група си остава стабилна. Ние сме ИТН и сме такива, каквито сме. Второ – това, което направи днес Кирил е негово право. Той си остава наш приятел независимо какво реши да прави след днешното му изявление. Така го е усетил, така го е почувствал, но си остава наш приятел независимо какво реши да прави“, заяви още Тошко Йорданов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати