Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Представителят на ДБ в ЦИК отново в защита на машините: Всичко е пушилка

Политика

Представителят на ДБ в ЦИК отново в защита на машините: Всичко е пушилка

Представителят на ДБ в ЦИК отново в защита на машините: Всичко е пушилка - Tribune.bg
Снимка:

ЦИК все още има машини в запас в складовете си – голям набор от устройства, които дори на са предвидени за използване на изборите, съобщиха от комисията в четвъртък.

„Ако изобщо се наложи, „Сиела“ можеше да използва от тях за сервиз“, обявиха от ЦИК.

„Не съществува възможност едни машини, предназначени за секциите, да се заменят за други. Никакви други машини или нещо подобно на машини, не могат да бъдат използвани. Всичко е пушилка в това отношение. Проблемът е че се създава едно засилващо се напрежение и недоверие“, заяви Цветозар Томов.

Представителят на ДБ заподозря конспирации от типа, че „земята е плоска“ от „онези, които вече не могат да си прилагат старите номера“.

„Партия ГЕРБ имаха възможност да разгледат софтуера и хардуера. Хайде да не цитирам партии, но дойдоха трима души и от тях нямаше“, каза Томов.

Иначе ЦИК обясниха, че за наличието на други машини са разбрали постфактум. Например 150-те устройства в склада на летище София се появили първо в преписка на Софийска градска прокуратура

„Кога са внесени, от кого и за какво?“, попита Росица Матева. „Същата работа е и с тези 228 – разбрахме, когато пристигнаха онези 1600, които сме поръчали. Твърденията са, че те са собственост на Смартматик“, каза тя.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети