Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Премиерът Борисов инспектира строителството на булеварди и спортната зала във Враца

Политика

Премиерът Борисов инспектира строителството на булеварди и спортната зала във Враца

Премиерът Борисов инспектира строителството на булеварди и спортната зала във Враца - Tribune.bg
Снимка:

Проектът е финансиран с 23 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“

Премиерът Бойко Борисов и кметът на Враца Калин Каменов инспектират строителството на булеварди и на новата спортна зала във Враца.

Обектът е част от проект за разкрасяването на Враца, който е финансиран с почти 23 милиона лева по ОП "Региони в растеж". Заради забавянето на строителството залата, която трябваше да е готова до 20 април, ще бъде изградена до края на годината. Строителните дейности са на стойност 2 245 585 лева. Застроената площ ще бъде 1 845 кв.м, а общо застроената площ ще е 2 216 кв.м, като застроеният обем ще бъде 16 000 кубични метра.

"Благодарение на финансирането сега момичетата от женския волейболен отбор не се преобличат пред публиката, а вече имат съблекални. Ремонтът ще ни позволи да имаме и женски професионален волейболен отбор. Останахме и в А-футболна група, тази година отборът "Ботев"-Враца прави 100-годишен юбилей, и за празника ще има завършен футболен стадион", надява се кметът на Враца. Събралите се пред спортната зала жители на Враца приветстваха премиера, регионалния министър Петя Аврамова и кмета си.

Регионалният министър, която придружава премиера, отчете милиони инвестиции, а Борисов уточни, че най-важното е да се работи ударно по отсечката за скоростен път Ботевград-Мездра.

Според министър Аврамова отчуждаванията приключват и до две седмици стартират работите и по Лот-1, като сега усилено се работи по Лот-2 на скоростния път.

Борисов напомни, че не случайно е договорил средства за Северозапада от ЕС, защото за да дойдат инвеститори и да има работа, трябват пътища, по които да се стига до там.

"Ние вече инвестираме, за да не чакаме докато дойдат тези пари. Ние работим сега. Имаше блато, а сега стотици работни места. Това остава за хората", подчерта министър-председателят.

По думите му като тръгне строителството на нови заводи, хората ще усетят промяната. Кметът на Враца пък му показа първите два завода, които в момента се разширяват и разкри, че е осигурил и градски транспорт до тях.

На посещение в един от заводите, Борисов отчете, че това е най-модерното предприятие в Северна България, където вече работят 1500 души.

"Все още сме с най-нисък дефицит в Европа и България вървеше само нагоре преди пандемията. Затова сега имаме възможности да помагаме на хората", посочи Бойко Борисов. Той отчете, че у нас се произвежда електрониката за всички немски автомобили, независимо дали са на електрически или да гориво, което гарантира, че винаги хората ще имат работа.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Тази главна мутра на РЕПУБЛИКАТА надмина бай Тошо. Е няма да се харесаш на хората, тъй като си бандит и крадец. Завзе едно сдружение от Душана Здравкова, влезе в политиката, издигнат от Бриго Аспарухов, дойде от мафиотските среди.Мафиот беше и мафиот си остана. Както и завършен простак.
29.07.2020 08:57 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети