Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Премиерът Борисов инспектира строителството на булеварди и спортната зала във Враца

Политика

Премиерът Борисов инспектира строителството на булеварди и спортната зала във Враца

Снимка:

Проектът е финансиран с 23 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“

Премиерът Бойко Борисов и кметът на Враца Калин Каменов инспектират строителството на булеварди и на новата спортна зала във Враца.

Обектът е част от проект за разкрасяването на Враца, който е финансиран с почти 23 милиона лева по ОП "Региони в растеж". Заради забавянето на строителството залата, която трябваше да е готова до 20 април, ще бъде изградена до края на годината. Строителните дейности са на стойност 2 245 585 лева. Застроената площ ще бъде 1 845 кв.м, а общо застроената площ ще е 2 216 кв.м, като застроеният обем ще бъде 16 000 кубични метра.

"Благодарение на финансирането сега момичетата от женския волейболен отбор не се преобличат пред публиката, а вече имат съблекални. Ремонтът ще ни позволи да имаме и женски професионален волейболен отбор. Останахме и в А-футболна група, тази година отборът "Ботев"-Враца прави 100-годишен юбилей, и за празника ще има завършен футболен стадион", надява се кметът на Враца. Събралите се пред спортната зала жители на Враца приветстваха премиера, регионалния министър Петя Аврамова и кмета си.

Регионалният министър, която придружава премиера, отчете милиони инвестиции, а Борисов уточни, че най-важното е да се работи ударно по отсечката за скоростен път Ботевград-Мездра.

Според министър Аврамова отчуждаванията приключват и до две седмици стартират работите и по Лот-1, като сега усилено се работи по Лот-2 на скоростния път.

Борисов напомни, че не случайно е договорил средства за Северозапада от ЕС, защото за да дойдат инвеститори и да има работа, трябват пътища, по които да се стига до там.

"Ние вече инвестираме, за да не чакаме докато дойдат тези пари. Ние работим сега. Имаше блато, а сега стотици работни места. Това остава за хората", подчерта министър-председателят.

По думите му като тръгне строителството на нови заводи, хората ще усетят промяната. Кметът на Враца пък му показа първите два завода, които в момента се разширяват и разкри, че е осигурил и градски транспорт до тях.

На посещение в един от заводите, Борисов отчете, че това е най-модерното предприятие в Северна България, където вече работят 1500 души.

"Все още сме с най-нисък дефицит в Европа и България вървеше само нагоре преди пандемията. Затова сега имаме възможности да помагаме на хората", посочи Бойко Борисов. Той отчете, че у нас се произвежда електрониката за всички немски автомобили, независимо дали са на електрически или да гориво, което гарантира, че винаги хората ще имат работа.  


Коментари (1)

Тази главна мутра на РЕПУБЛИКАТА надмина бай Тошо. Е няма да се харесаш на хората, тъй като си бандит и крадец. Завзе едно сдружение от Душана Здравкова, влезе в политиката, издигнат от Бриго Аспарухов, дойде от мафиотските среди.Мафиот беше и мафиот си остана. Както и завършен простак.
29.07.2020 08:57 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още