Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Продължават усилията на Мария Габриел да състави правителство с първия мандат

Политика

Продължават усилията на Мария Габриел да състави правителство с първия мандат

Продължават усилията на Мария Габриел да състави правителство с първия мандат - Tribune.bg
Снимка:

Номинираната от ГЕРБ-СДС за министър-председател Мария Габриел продължава с усилията си да състави правителство с първия мандат. Вчера тя заяви, че върне мандата на президента в понеделник изпълнен и подчерта, че преговорите преминават към уточняване структурата и имената в експертно правителство. „Ще изпълня мандата и ще го върна на президента. Оставам отворена за разговори с всички, но вече преминаваме към следващия етап - подкрепа за правителство с първия мандат с ясни теми и приоритети; експертно правителство за една година. Вече ще си говорим за имена и състав на Министерски съвет.“

ПП-ДБ пък отказаха да подкрепят кабинет на ГЕРБ и казаха, че насочват усилията си към реализация на втория мандат. Мария Габриел коментира, че не вижда политическа логика за подкрепа на втория мандат, ако не успее първият. На въпрос дали би се съгласила да бъде кандидат за премиер с втория мандат на ПП-ДБ, Габриел отговори:

„Аз заставам пред вас с името си и с репутацията си. Мисля, че когато искам отново да застана пред вас, казвайки ви, че ще остана последователна, и сами ще се сетите какъв е моят отговор“.

Мария Габриел: Преминаваме към следващия етап – ще говорим за имена и състав на правителство

БСП с опит да притопли стар донос за Мария Габриел

Бойко Борисов: Законите на Крум Зарков ще бъдат приети, още се надявам на разум за правителство


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети