Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проданов: Не съм подкрепял изключавето на Русия от Световната организация по туризъм към ООН

Политика

Проданов: Не съм подкрепял изключавето на Русия от Световната организация по туризъм към ООН

Проданов: Не съм подкрепял изключавето на Русия от Световната организация по туризъм към ООН - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на туризма Христо Проданов не е подкрепял изключването на Русия от Световната организация по туризъм към ООН. Това съобщиха от министерството на туризма във връзка с разпространена в някои медии информация, че Проданов подкрепя изключването на Руската федерация на провелото се в Испания извънредно заседание на Генералната асамблея.

Взетото и гласувано от представител на българското посолство в Испания решение не е съгласувано с министерството. Също така министър Проданов с официално писмо, изпратено до министъра на външните работи на България на 11 април 2022 г., предлага България да гласува "въздържал се" по отношение на изключването на Руската федерация от СОТ.  

България е от страните, които са особено засегнати от близостта до военния конфликт и без съмнение усложнената геополитическа обстановка в региона генерира както икономически, така и имиджови щети за конкурентоспособността на българския туристически сектор, който все още е в процес на възстановяване от пандемията COVID-19, посочват от министерството и допълват, че тази позиция на страната ни щеше да събере най-малко негативи, както по отношение на двустранните и многостранните отношения в областта на туризма, така и по отношение на входящия туристопоток и туристическия сектор. Сектор, който и към този момент е на първа линия при подпомагането на хората, търсещи закрила от войната в Украйна и заслужава позицията му да бъде чута. И за който всеки турист или гост на страната ни е важен, независимо от неговата националност, са категорични от Министерството на туризма.

Вчера Русия реши да напусне Световната организация по туризъм на общото й събрание в Мадрид, изпреварвайки събитията, преди изключването й от организацията да бъде предложено за гласуване от страните членки, съобщи в "Туитър" агенцията на ООН, цитирана от Франс прес. Замразяването на членството на Москва влиза в сила незабавно, уточни СОТ, която в началото на март обяви намерението си временно да изключи Русия заради инвазията в Украйна.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети