Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Христова за дезертирането на депутати: Мръсно, безпринципно и против всякаква логика

Политика

Проф. Христова за дезертирането на депутати: Мръсно, безпринципно и против всякаква логика

Проф. Христова за дезертирането на депутати: Мръсно, безпринципно и против всякаква логика - Tribune.bg
Снимка:

Борбата с корупцията е най-голямата фалшива мантра, продадена на българския избирател, каза още политическият психолог

„Мръсно, безпринципно и против всяка политическа логика. Така изглежда случаят с депутатите, които сменят политическите си позиции. Борбата с корупцията е най-голямата фалшива мантра, продадена на българския избирател. Проблемът е в целия свят, въпросът е какво правиш конкретно, за да се справиш с него". Това каза пред БНР проф. Антоанета Христова, политически психолог.

Тя нарече виждането, че предсрочни избори биха хвърлили страната в хаос и затова е по-добре да се състави правителство „грозна и безотговорна мантра“.

„Комбинацията, която ни управлява досега, ни движеше назад, а не напред. Произведеният продукт тежи на тези момчета и момичета, той не е качествен. Липсва им опит, познание за политика. По-добре е някакво пречистване, легитимация на тези, които са в парламента", каза още тя.

Проф. Христова допълни, че избирателите биха били изключително разочаровани от сгодяване между ГЕРБ и ПП след нови избори:

„Това сгодяване би било натиснато от страна на американското посолството заради евроориентацията, заради ценностни позиции, които могат да ги съберат. В политиката има нещо, което казва - в такава ситуация може да се наложи да си подадете ръка, затова не се убивайте, не се изчегъртвайте. Такава ситуация би била рискова. Много безотговорно ПП и ДБ скъсаха отношенията с ГЕРБ. Борисов с никого не е късал отношения, той лесно би подал ръка“. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати