Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радан Кънев с поредно писмо до Брюксел, моли за „защита на българските граждани“

Политика

Радан Кънев с поредно писмо до Брюксел, моли за „защита на българските граждани“

Радан Кънев с поредно писмо до Брюксел, моли за защита на българските граждани - Tribune.bg
Снимка:

Евродепутатът Радан Кънев продължава със серията си писма до Брюксел. Този път съпредседателят на „Демократична България“ пише писмо с обвинения към главния прокурор Иван Гешев.

Публикуваме цялото писмо без редакторска намеса:

„Уважаеми г-н Туск,

Скъпи колеги,

Причината, поради която ви предоставям тази информация, е искането ми Вие да се ангажирате със защита на българските граждани. Те са изправени срещу безпрецедентна криза на правовата държава, особено след избора на новия Главен прокурор, задълбочаваща криза със свободата на медиите, поставила България на срамното за целия Съюз, 111-то място в ежегодния доклад на Репортери без граници.

Убеден съм, че повечето от вас са добре информирани за реалното състояние в България и повечето запазвате мълчание, поради политически причини. Все пак искам да обърна вниманието ви към част от позорните дела на Главния прокурор през последните няколко години. Вие решете дали сериозното ви ангажиране с кризата на правото в България би било действие срещу проевропейската ориентация на България:

Дори преди избирането си, Главният прокурор публично отрече принципа на разделението на властите, определяйки го като обсесия на ‚десните екстремисти‘.

След встъпването си в длъжност, Главният прокурор често използва материали от разследвания и подбрани части от доказателства по дела, за да ‚докаже‘ обвиненията си медийно, превръщайки правораздавателния процес в ПР кампания, срещу обвинени, неосъдени лица.

Главният прокурор лепи етикети като ‚престъпници‘, ‚олигарси‘ и‚ корумпирани политици‘, остро нарушавайки презумпцията за невинност, в своите самохвални медийни кампании.

Основното публично послание на Главният прокурор е заклеймяване на приватизацията в България, използвайки левичарски политически клишета и опетняване на реформисткия държавник (ЕНП, център-дясно), който трансформира икономиката и смени геостратегическата ориентация на България, проправяйки път към членството ѝ в ЕС.

Списъкът с обвинителни актове на Главния прокурор срещу публични и политически лица е пълен практически главно с проевропейски и прозападни реформатори. Изкушен съм да споделя с вас част от тях:

Г-н Даниел Митов, твърд проевропеец, бивш Министър на външните работи в правителството на ГЕРБ/ЕНП, отявлен индивидуален член на ЕНП, заедно с неговия заместник, г-н Ангеличин. И двамата оправдани от всички съдебни инстанции. Въпреки това Прокуратурата обвини законодателството за липсата на присъда.

Г-н Николай Ненчев, център-дясно. Виден прозападен Министър на отбраната в правителството на ГЕРБ/ЕНП, оправдан на две съдебни инстанции с аргументите, че нито едно доказателство за извършено престъпление не е предоставено от Прокуратурата. Въпреки това Прокуратурата продължава да обжалва решението на съда.

Г-н Трайчо Трайков и г-н Симеон Дянков, реформаторски министри от първото правителство на ГЕРБ, оправдани на първа инстанция, заедно с проевропейския издател и бизнесмен, г-н Иво Прокопиев. Отново, Съдът твърди, че няма представени доказателства за извършено престъпление. Главният прокурор, коментира решението с думите: „Загубихме малка битка, но сме твърдо решени да спечелим войната срещу корумпираните политици и престъпно забогателите олигарси“.

Г-н Петър Москов, реформаторски министър от правителството на ГЕРБ/ЕНП. Все още няма произнесена присъда по неговото дело.

Още един крещящ пример, сред много други, е повдигнатото обвинение срещу Председателя на Българския фармацевтичен съюз, Професор Стоименова. Обвинена е само защото публично сподели притесненията си за недостига на лекарства, което е публичен европейски проблем, често повдиган, дори по-остро, от всички членове на ЕНП в Комисията по околна среда и обществено здраве на ЕП. Естествено Съдът не даде старт на делото, връщайки го на Прокуратурата за прецизиране на обвинението.

Предполагам, че всички тези център-дясно реформистки, проевропейски политици и публични личности с радост биха споделили пред ЕНП мнението си как Главният прокурор и неговата администрация работят за проевропейското развитие на страната. Още повече – структурата на Прокуратурата, с нейната неограничена, безотчетна власт и действията на Главния прокурор са характерни за режима на г-н Путин и оставят съмнение за влияние от страна на Кремъл.

На разположение съм за по-задълбочена дискусия по тази тема. Имайки предвид неудобната за ЕНП позиция в предстоящият дебат, бидейки отдаден последовател на европейската християндемокрация и лоялен член на ЕНП, считам за мой дълг да ви предупредя за плаващите пясъци, в които ЕНП ще навлезе пред очите на българските граждани и европейските данъкоплатци, ако остане сляпа за тази криза.

С уважение,

Радан Кънев“


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (20)

Не ме защитавай! Мамка ти и прасе!Аз не искам да ме защитаваш,защото няма от какво!Такова говедо може само Румен Радев да го конкурира!
28.09.2020 16:09 / Отговор
ДА НАПИШЕМ ПИСМО ДО БРЮКСЕЛ: ДА ЗАЩИТЯТ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ОТ СЛЕДНИТЕ ЕВРОДЕПУТАТИ:
1.РАДАН КЪНЕВ
2.ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА
3.ИВО ХРИСТОВ
28.09.2020 22:59
Гражданска позиция СЪГЛАСЕН И НАС НЯКОЙ ТРЯБВА ДА НИ ЗАЩИТИ ОТ ТОЗИ РОДООТСТЪПНИК!!!
КОЙ ГО ИЗБРА ТОЯ ДА ХОДИ ВЪВ БРЮКСЕЛ ДА КАЛЯ РОДИНАТА НИ!!!
29.09.2020 00:10
коментар Искал да ме защитава.......ама от кого, при условие, че аз лично никога не съм искал от никого защита за себе си!А пък ако говори от името на своята партия и дебъ трябва да подчертае, че неговите хора искат някаква си защита!След като се знае, че никой не е подгонен от никого в България за какво ни се изявява като месия, защитник!Абе рядък екземпляр!
29.09.2020 11:47
Гнус! .
28.09.2020 16:29 / Отговор
Karabas Barabas Тези дни изпълнителите на завещанието на Baron von Mäzen Guz са установили, че единствен негов наследник е българският евродупетат от германски произход - Herr Purdan von Halken mi Zee, сега вече и барон! Тази радостна новина превзе Брюксел, а търговците на вазелин не смогват да доставят поръчаните количества на желаещите да честитят на новия германски барон! Да жувей! Ein Reich, ein Volk, ein Purdan!
28.09.2020 16:30 / Отговор
Киро Бизона Малко недоразумение се е получило тази сутрин в сексшопа на брюкселската улица «Дълбока оран». Наш Пърданчо поискал най-големия пластмасов инструмент за халки като попски ръкав. Продавачката се видяла в чудо, защото не могла да му намери искания размер и форма. Най-накрая видния клиент съзрял нещо голямо и червено и го грабнал с копнеж в очите. Каква била изненадата му, когато разгневената продавачка изкрещяла извън нерви: «И да ми оставите пожарогасителя на място!». Освен натъжен, клиентът си тръгнал и незадоволен!
28.09.2020 18:46
Българин Мръсен Долен Национален Предател!!!
Никой не те е упълномощил да ни защитаваш във Брюксел и излагаш станата ти!!!
Мръсна Болшевишка ПОДЛОГА което само излага България!!
Да бъдеш отзован за да спре тази помия срещу България!!!
Отръщаваш ни жалка ОТРЕПКА!!!
28.09.2020 16:56 / Отговор
Z Бесен съм, Радане! Можеш да представляваш само онези хора, дали гласа си за твоято евродепутатство. Трудно ще наречеш такава малобройна група "народ". Засрами се и се скрий. Харчи си депутатската заплата мълчаливо, защото ядосваш много хора с глупостите, които вършиш без умора. Антибългарското ти поведение е срам!
28.09.2020 17:53 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети