Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев даде мандата на Нинова, чака кабинет от „хилядите честни социалисти“

Политика

Радев даде мандата на Нинова, чака кабинет от „хилядите честни социалисти“

Радев даде мандата на Нинова, чака кабинет от хилядите честни социалисти - Tribune.bg
Снимка:

Президентът Румен Радев връчи на Корнелия Нинова третия мандат за съставяне на кабинет. Това е последно завъртане в действащата конституционна процедура и при неуспех ще се ходи на избори наесен. Радев, който чака от социалистите подкрепа за нов мандат, подчерта дебело, че умишлено е избрал БСП – не просто защото те са третата сила.

„Избрах да го връча на БСП. Причините са много. На първо място БСП е партия, която изповядва ценностите свобода, солидарност, справедливост. БСП съхрани откритост и диалогичност. Но най-важната причина са хилядите честни социалисти, които познавам. Вярвам, че тези хиляди честни хора и вътрешнопартийната демокрация са гарант. Размиването на политическата отговорност зад експертна няма как да реши проблемите“, обяви Радев.

Нинова с усмивка прие ласкателствата на президента.

„Ние разбираме отговорността, която поемаме в момента. България е -изправена пред изпитания, ще положим всички усилия за редовен кабинет с мнозинство в парламента, което да приеме мерките за реформи“, обеща Нинова.

На излизане Нинова обеща мъдрост и спокойствие в усилията за сформиране на мнозинство. Още днес ще има покани и опит за съставяне на график за преговори с останалите партии.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети