Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев дали трябва още бази на НАТО: Към момента нямаме нужда от нищо, няма ескалация

Политика

Радев дали трябва още бази на НАТО: Към момента нямаме нужда от нищо, няма ескалация

Радев дали трябва още бази на НАТО: Към момента нямаме нужда от нищо, няма ескалация - Tribune.bg
Снимка:

Президентът Румен Радев упорито се дърпаше да отговори директно на въпроса: трябва ли да бъдат допуснати допълнителни бази на НАТО у нас във връзка със струпването на руски войски на границата с Украйна.

„Трябва да е ясно, че последваща ескалация на напрежението ще дестабилизира не само нашия регион, но и цяла Европа. Решаването на кризата в Украйна няма да стане с употреба или заплахи за употреба на сила. Няма да стане с повече военна сила, а с диалог. Никой не е искал нищо от България! Всякакви спекулации на тази тема са излишни“, измъкна се той от два поредни ясно зададени въпроса.

Попитан отново, Радев цитира Джо Байдън, че е нужда дипломация, а не военна сили.

При четвъртото задаване на въпроса, Радев повтори, че никой не е искал нищо от нас към момента, а при последващ опит за въпрос потрети казаното.

„Към момента няма нужда от нищо, към момента нямаме ескалация, нямаме развитие. Нека да отчитаме моментното състояние. Има си начин според моментно състояние как да се изработи национално решение“, отклони отново въпроса държавният глава.

Попитан за условията за влизане на РС Македония в ЕС, президентът нарече държавата „братска“, но подчерта, че това зависи от индивидуалния напредък.

„България продължава да бъде открита за диалог и аз продължавам да вярвам, че всички обещани ангажименти, ще бъдат изпълнени“, подходи с рядък оптимизъм по темата Румен Радев. Той обяви, че приветства желанието на новия кабинет за засилване на диалога. После обаче подчерта, че трябва да се спрат процесите на дебългаризация и подмяна на историята.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети