Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев към БСП: Знаете много добре какви ще се последиците от нови избори

Политика

Радев към БСП: Знаете много добре какви ще се последиците от нови избори

Снимка:

„Предизвикателствата пред страната няма смисъл да ги говорим, но предстои да работим усърдно за справяне със социалните проблеми и корупцията. За да се случи всичко това, е нужно отговорно правителство, което да се опре на широка парламентарна подкрепа – не само политически, но и идейно.“

Това заяви Румен Радев на представителите на БСП по време на днешната консултация.

„Хиляди българи, гласували за вас, се надяват да отстоите техните нужди в този диалог. Знаете много добре какви ще се последиците от нови избори. Целта е създаване на правителство“, заяви Радев.

Той „вдигна топката“ към БСП, че трябва да продължат инициативата на служебния му кабинет за увеличаване на пенсиите. С това предложение, което по план ще стане не сега, а непосредствено преди президентските избори, Радев вече демонстрира, че няма да се посвени да разчита на гласоподавателите на БСП.

„Вие знаете нашата позиция, че България се нуждае от актуализация на бюджета. Растат цените, расте бедността и неравенството“, отговори Нинова, която увери, че разбират колко е важно да има правителство.

„Голямата разлика е, че този пък ИТН ни поканиха на разговори. Преди няколко месеца те ни определяха като статукво“, припомни тя.

По-рано президентът се срещна с ИТН, а ГЕРБ отказаха да участват в консултациите.

Тошко Йорданов вместо Трифонов при Радев, президентът му честити победата

ПГ на ГЕРБ - СДС няма да участва в провежданите от президента консултации

Малко по-късно днес предстоят срещите с ДПС, ДБ и ИБНИ.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още