Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДБ обеща на Радев: От наша страна темата за персоните няма да стои

Политика

ДБ обеща на Радев: От наша страна темата за персоните няма да стои

ДБ обеща на Радев: От наша страна темата за персоните няма да стои - Tribune.bg
Снимка:

„Да ви поздравя, че разширихте подкрепата на българския избирател към вашата коалиция. Водихте диалог по проблемите“. Това заяви президентът Румен Радев пред Христо Иванов, Атанас Атанасов и Борисов Сандов от „Демократична България“.

„Искам да изостря вниманието към бележките на ЕК към последния вариант на Плана за възстановяване. И изискванията непрекъснато растат. Вече към нас има изисквания като реформи в правосъдието и план за спиране на въглищните централи. Ние трябва да си направим изводите. Тези реформи не могат да бъдат направени със служебен кабинет. Изисква се активно правителство и парламент с обща реформаторска воля“.

„Искам да пресека някакви спекулации – не аз не искам кабинет на всяка цена. Президентът не може да бъде архитект на коалиция. Но аз настоявам този път да изчерпим всички опции. И едва тогава да говорим за предсрочни избори“, каза Радев.

Това са теми, които са във фокуса на нашата предизборна кампания, увериха от ДБ.

„Отново се връща проблемът със следваща вълна на ковид. Сега съдбовната отговорност е да се състави правителство, колкото и добре да се справя служебното – или поне някои негови членове. Трябва да си отидат и Гешев, и КПКОМПИ, но после да не бъдат просто сменени с други“, обяви Христо Иванов и обеща, че ИТН в тяхно лице ще получат конструктивен диалог.

„Българският народ постави сложна задача и ДБ ще направи всичко възможно да изпълни своята задача – дали като коалиционен партньор, дали като подкрепа отстрани или опозиция. Радвам се, че ни предстоят разговори. От наша страна темата за персоните няма да стои“, заяви Иванов.

По-рано президентът се срещна с ИТН и БСП, а ГЕРБ отказаха да участват в консултациите.

Тошко Йорданов вместо Трифонов при Радев, президентът му честити победата

ПГ на ГЕРБ - СДС няма да участва в провежданите от президента консултации

Радев към БСП: Знаете много добре какви ще се последиците от нови избори

Малко по-късно днес предстоят срещите с ДПС и ИБНИ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати