Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев категорично: У нас няма ядрено оръжие, това са спекулации

Политика

Радев категорично: У нас няма ядрено оръжие, това са спекулации

Радев категорично: У нас няма ядрено оръжие, това са спекулации - Tribune.bg
Снимка:

„Категорично в България няма ядрено оръжие. Това са спекулации“, това обясни пред журналисти държавният глава относно изтребителите, прелетели през България вчера и кацнали на „Граф Игнатиево”.

„Те идват тук най-вече, за да могат да водят съвместна тренировъчна дейност и да помагат за охрана на въздушното пространство“, допълни той. 

Радев отговори и на въпрос за актуализацията на бюджета. По думите му има нужда да бъде направено и се надява да има бързо развитие по въпроса.

„Има нужда от актуализация на бюджета, всички намерения за антикризисни мерки трябва да минат през парламента. Аз се надявам на по-бързо развитие, за да не бъдат и тези мерки закъснели. Надявам се да видя устойчива управленска програма на правителството.“, обясни той.

Държавния глава коментира и неприличния жест на депутатът от „Продължаваме промяната“ Христо Петров, който си направи селфи вчера по време на пленарното заседание и беше наказан със забележка.

„Отнесете си въпроса към парламента. Нашият парламент се е нагледал на какво ли не. Не става въпрос за жеста, а за цялостното поведение и отношение в Народното събрание. Нашите народните представители не трябва да забравят, че с всичките си действия те изразяват отношението си към българските граждани.“, категоричен беше той.

По повод протестите на надзирателите и служителите в МВР президентът заяви, че всеки има право на протест.

„Всички професионални слоеве имат своите основания да искат по-добри условия на труд“, допълни той и подчерта, че е важно да има диалога с държавата.

На въпрос каква оценка поставя на правителството за действията с украинските бежанци, Радев заяви, че: „не сме в училище“ и вече е изразявал позицията си по темата.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети