Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов: Знам слабостта на Радев към „Грипен“

Политика

Цветанов: Знам слабостта на Радев към „Грипен“

Цветанов: Знам слабостта на Радев към Грипен - Tribune.bg
Снимка:

Процедурата за избор на нов тип боен самолет при служебното правителство забавила модернизацията на армията

Знам слабостта на г-н Радев към „Грипен“ и защо той държи толкова много. След посещението си в Унгария през 2012-2013 г. той видя, че Унгария и Чехия са единствените държави-членки на ЕС в НАТО, които имат „Грипен“. Всички останали имат на въоръжение F-16. Това което наблюдавахме много внимателно в Чехия и Унгария бяха скандали и съмнения за корупция. Задаваме си въпроса дали това беше най-обективното решение, което взе кабинетът, назначен от Румен Радев“. Това заяви в обзорно интервю пред ТВ „Европа“ председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той разкритикува държавния глава, че цяла година се е държал като ментор и политически лидер, а не като обединител на нацията.

Мога да заявя категорично, че сблъсъкът, който Радев направи срещу българския парламент, ГЕРБ, премиерът, мен персонално и всички останали, е този интерес, който той има да се финализира сделката по начин, по който той смята, че трябва да бъде финализирана“, предположи той.

Цветанов е категоричен, че процедурата за избор на нов тип боен самолет по време на служебното правителство, назначено от Румен Радев, е била опорочена, затова се е забавило и решението за модернизацията на ВВС.

Смятам, че това е недопустимо и ако направим съпоставка на всеки следващ президент, който трябва да бъде избиран в страната и всеки президент, който е избиран до настоящият момент, историята ще е тази, която ще каже кой е бил прав и кой е бил крив“, прогнозира зам.-председателят на ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (8)

Лина Много елегантен намек за мръсните корупционни схеми на нашето пРезидентче.
29.12.2018 17:41 / Отговор
Гост Политиката е като шафрантията,
30.12.2018 01:57 / Отговор
Калинко Тоя явно е наясно,че една лъжа повторена сто пъти става истина,стар трик на гьобелсчетата между впрочем,но по тези географски ширини този трик не минава,особено когато фейка е дело на този гений на мисълта.
30.12.2018 08:54 / Отговор
Батко Хубаво е , че Ц.Ц. говори за за корупция , но защо нищо не казва за нашите политици ? И от кога Ц.Ц. Б.Б. и К.К.(военен министър) започнаха да разбират повече от самолети , отколкото разбира г-л Р.Р
30.12.2018 09:08 / Отговор
Емо А в избора на F-16 корупционна схема няма, защото няма и вземане на решение, а изпълнение на заповед - вие ни давате 2 млрд. без въпроси, а ние ще ви оставим да си продължите да крадете както досега.
30.12.2018 11:04 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети