Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев свиква КСНС заради Русия и състоянието на армията

Политика

Радев свиква КСНС заради Русия и състоянието на армията

Радев свиква КСНС заради Русия и състоянието на армията - Tribune.bg
Снимка:

Президентът Румен Радев е свикал заседание на КСНС заради заплахи за националната сигурност и състоянието на въоръжението сили, съобщава „24 часа“, позовавайки се на свои източници. Покани са били получени от партиите, които участват в консултативния съвет. Покани са получени и в правителството.

Заседанието е насрочено от Радев за вторник, 15 февруари, от 14 часа. А темата е формулирана „Рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки“. Предвидено е да има специален доклад на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Свикването на КСНС идва само ден, след като министърът на отбраната Стефан Янев призна, че струпването на руски войски по границата с Украйна заплашва и българската национална сигурност. Янев също така призна и, че американски войници все пак ще се включат в българската батальонна бойна група. Вчера министърът на отбраната проведе и среща със съветникът на Държавния департамент на Съединените щати Дерек Шолей, като една от темите им е била ситуацията около Украйна.

От днес пък започна съвместната охрана на българското небе с изтребители на Испания.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети