Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рамадан Аталай към БСП: Половината ви бивши министри бяха с мандата на ДПС

Политика

Рамадан Аталай към БСП: Половината ви бивши министри бяха с мандата на ДПС

Рамадан Аталай към БСП: Половината ви бивши министри бяха с мандата на ДПС - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът този път няма да направи нито една грешна стъпка с Изборния кодекс, смята Аталай

„По принцип ДПС никога не е раздавала шутове. Прочетох това, което е казала г-жа Корнелия Нинова, че сме били влезли в коалиция с ГЕРБ. Учудвам се защо не са слушали нашите изказвания от трибуната, защото коалициите в този ден, когато се правеха изменения и допълнения в Изборния кодекс, бяха най-различни. Те бяха коалиции за постигане на личен и собствен интерес на една голяма част от политическите формации“. Това заяви пред „Беновска пита“ Рамадан Аталай от ДПС.

Политикът възропта, че неговата пария се явява „дежурен виновник“ за всичко, когато наближат изборите.

„БСП реагираха пошло на регулиране на преференциите и едва ли не една голяма част от БСП палеха свещи на Александър Невски дано да мине това предложение на ДПС, а сега излиза, че сме заличили личностите. Питам ги – тяхната личност „15-15“ в Европейския парламент Момчил Неков – с какво е чак такава голяма личност и е допринесъл на БСП. На инат занаят не се прави. Не може затова, че през деня е имало едни недоразумения, които са се случили между определени политически формации, да излезеш и да се опитваш да очерниш всичко това, което сте направили преди заедно, а ние сме правили много неща заедно“, коментира Аталай.

„Половината от министрите на БСП, които са в Народното събрание, са били министри с ДПС. БСП много точно и ясно трябва да знае, че с мандата на ДПС техният председател на партията беше премиер на държавата и още много други неща трябва да си спомнят. Подсещам ги, защото чух един израз от новите политици на БСП, че са се чувствали винаги от страната на булката, а Сергей Станишев от страната на булката ли са го слагали, или този растеж, който сме имали от 5 до 7% на държавата тогава от какво е било?“ пита коментира Аталай.

На въпроса дали премиерът ще „клекне“, Аталай отговори, че това ще покаже неговата зрялост – дали е за демократизация на изборния процес или ще се отметне от страх, че някой може да го натисне.

„Мисля, че този път няма да направи нито една грешна стъпка. Правилната стъпка е за демократизиране на изборния процес в България. Да не отстъпи от тези промени, така както ние не сме отстъпвали, въпреки целия натиск, въпреки че сме сатанизирани“, призова Аталай.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп