Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рашков: Медия каза на прокурори, че полицаи са унищожили документи, свързани с дипломата на Гешев...

Политика

Рашков: Медия каза на прокурори, че полицаи са унищожили документи, свързани с дипломата на Гешев...

Рашков: Медия каза на прокурори, че полицаи са унищожили документи, свързани с дипломата на Гешев... - Tribune.bg
Снимка:

Вчера колегата на Рашков в служебния кабинет Николай Денков съобщи, че всичко с дипломата на Гешев е наред. Подобно е мнението и на Янаки Стоилов

Има заличени данни в дипломата на главния прокурор Иван Гешев, обяви от трибуната на Народното събрание назначеният от Румен Радев министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Той отговори на въпрос на депутата от ИБНИ Николай Хаджигенов.

По думите му проверката била възпрепятствана, защото прокурори били сезирани от неназована медия, че служители на МВР са ходили в Академията, за унищожават документи, свързани с дипломата на Гешев.

„Не намерихме дипломата на главния прокурор“, каза вицепремиерът.

Това се разминава с информацията на друг министър в служебния кабинет – образователният Николай Денков.

Всичко с дипломата на Гешев е наред, изучавал е в пълен обем дисциплините на юристите от СУ, стана ясно от негов писмен отговор отново до Николай Хаджигенов.

Денков: Всичко с дипломата на Гешев е наред, изучавал е в пълен обем дисциплините на юристите от СУ

Според поискана информация от Академията на МВР в София Иван Гешев е бил приет на 15 септември 1989 г. във Висшия институт „Георги Димитров“ при МВР. Бил е във факултета по „Държавна сигурност“ и е изучавал специалността „Защита на сигурността на Народна Република България“. През 1991 г. обаче факултетът е закрит и Гешев продължава обучението си във факултета „Национална полиция“. Там е завършил образованието си на 12 септември 1994 г. и е получил диплома по специалността „Охрана на обществения ред и борба срещу престъпността“, с придобита гражданска специалност „Право“, квалификация „юрист“. В края на обучението си през 1994 г. полага 3 юридически изпита: Наказателно право и наказателен процес; Гражданско право и граждански процес; Специални дисциплини.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети