Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рашков заговори с тревога за мигрантите: Бежанските центрове се пълнят, има готовност за откриване на нови

Политика

Рашков заговори с тревога за мигрантите: Бежанските центрове се пълнят, има готовност за откриване на нови

Рашков заговори с тревога за мигрантите: Бежанските центрове се пълнят, има готовност за откриване на нови - Tribune.bg
Снимка:

„Постепенно бежанските центрове в България започват да изпълват своя капацитет. Имаме готовност за включване в действие на други такива центрове за настаняване на мигранти“, съобщи служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Нови центрове ще бъдат разкривани в югоизточната част на страната, в района на Елхово, за да са по-близо до границата, след като я преминат.

„Нямаме никакви илюзии – ще се увеличава броят на мигрантите. И тук ще положим необходимите усилия, за да предпазим страната от мигрантския натиск в необходимата степен, да сведем до минимум преминаването на нашата граница“, каза той.

Рашков каза още, че големи групи афганистанци наближават Турция и се очаква да ще направят опит да проникнат на територията на България.

„Проблемът се усложнява. Това изисква от нас подготовка, изисква вземането на адекватни мерки. Нямаме никакво основание да се успокояваме, защото обстоятелствата налагат да се вземат и други мерки“, заяви Рашков и призна, че всеки ден има групи от мигранти, както и каналджии, които ги превеждат през границата.

Утре президентът Румен Радев ще посети лично ГКПП „Капитан Андреево“ и Елхово.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети