Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Петков: Правителствата на Костов и Станишев са виновни за чумата по свинете

Политика

Румен Петков: Правителствата на Костов и Станишев са виновни за чумата по свинете

Румен Петков: Правителствата на Костов и Станишев са виновни за чумата по свинете - Tribune.bg
Снимка:

Правителството на Иван Костов са една от основните причини за неспособността на държавата да предприеме цялостни ефективни мерки за борба, за ликвидиране на масовите заболявания по животните. Това каза председателят на ПП АБВ Румен Петков по време на пресконференция в Плевен, предава „Фокус“.

„Това правителство ликвидира екарисажите в България и през май 2001 нямахме нито един. Това заложи една много грозна перспектива. Вътрешните органи на животните няма къде да се изгарят. Те се хвърлят по бунищата и това е сериозна предпоставка за възникване и разпространение на масови заболявания“, заяви Румен Петков.

Според него политическата отговорност за това е на Иван Костов като министър-председател, защото става дума за въпрос на държавна политика.

„Вторият голям проблем е пропускът на Сергей Станишев. В периода 2007-2009 страната беше спечелила по програма ФАР безвъзмездно 18 млн. евро за изграждане на екарисаж от последно поколение. Сергей Станишев като премиер проспа тази възможност и парите бяха обратно върнати по програмата. Останахме без голям екарисаж, който би бил в състояние да изгаря животни, които заболеят“, каза още Румен Петков.

„Тези две правителства носят огромна вина за липсата на инструментариум в момента и през годините превантивно да се ликвидират огнища на такива зарази“, подчерта още Румен Петков.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

Екстремист Тоя може само да пикае по шадраваните
Що се излагате бе !!!
30.07.2019 19:09 / Отговор
Коко Хе хе, иди*от! А случайно Ивайло Свинаря да носи някаква вина? Ами разбира се, нали е свинар. С тези приказки, Пикльото севсем си отряза пътя към БСП.
30.07.2019 21:45 / Отговор
o Има 2.6 милиарда за непотребни самолети, няма 18 милиона за екарисажи! А, можеше ЕС да даде пари за самолетите, а ние за екарисажи.
30.07.2019 22:26 / Отговор
гошко Пикаещия във фонтана Има в предвид чумата в парламента барабар с него.
31.07.2019 22:02 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати