Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сачева: Не приемаме нито една от критиките на президента, поредното политическо заяждане

Политика

Сачева: Не приемаме нито една от критиките на президента, поредното политическо заяждане

Сачева: Не приемаме нито една от критиките на президента, поредното политическо заяждане - Tribune.bg
Снимка:

Не приемаме нито една от критиките на президента, това е човек, който не произведе нито един хартиен документ, коментира на брифинг в парламента министърът на труда и социалната политика Деница Сачева относно позицията на държавния глава, че бюджетът за следващата година е „разоряващ“.

„Съжалявам, че в този ден вместо да говорим за подкрепата, отново трябва да коментираме безпочвени критики и празни приказки относно мерките, които се прилагат и държавния бюджет“, подчерта социалният министър.

Като аргумент тя посочи, че държавният глава е човек, който за четири години от своя мандат, „не бе в състояние да произведе един хартиен документ“.

„Ние чуваме непрекъснато критики за мерките, които предлагаме, но нито веднъж не чухме нещо конкретно. Не чухме конкуренция на нито една от нашите идеи. Считаме, че това е поредното политическо заяждане“, изтъкна Деница Сачева.

За нея позицията на президента има интерес да руши доверието в институциите.

„Ще се направи всичко възможно хората да получат парите си преди Коледа“, ангажира се министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Министърът напомни, че става въпрос за социални мерки в бюджета, както по отношение на хората с увреждания, така и за възрастните хора, мерките 60 на 40.

„Спекулации са думите на президента от днес, че хората няма да получат пари по празниците. Още днес малко по-късно документите ще бъдат качени на сайта на Агенцията по заетостта“, обеща Сачева.

„Репликата, че бюджетът е „след мен и потоп“ звучи интересно, но не се потвърждава от данните на нито една международна институция“, коментира от своя страна и вицепремиерът Томислав Дончев.

Той посъветва държавният глава да сравните външния дълг на България с дълга на останалите европейски държави и да видите, че България и тази година и следващата ще продължи да бъде сред държавите с най-нисък дълг.

„Т.е. думите не се потвърждават от фактите. Най-яркото доказателство е, че сме готови изпълним бюджет 2021 г. Да критикуваш е изкуство. Това означава да си толкова добър да напипаш същината на проблема, да формулираш критиката по най-добрия начин с оглед на това да произведе ефект. Да промени дадена политика, да промени нечие поведение. Това е част от изкуството на политиката“, поясни Дончев.

Според него да казваш обратното на това, което се случва, няма нищо общо с това изкуство.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (8)

Сачева е жена-воин. Хич не им е лесно на хората във властта сега. В такава отвратителна обстановка се вижда кой е политик, кой е държавник, кой е продажно мекере.
27.11.2020 17:05 / Отговор
Е точно тази е ДС дъщеричка, за тях няма срама, всичко си лапат, крадат и плюят. Учила, недоучили. Тъпа, лаеща кучка!
27.11.2020 17:22
ДС синчетата и дъщеричките, че и мамичките и бащичките сега шетат по мрежата и организират държавен преврат. Затова да ги преценяваме по делата.
27.11.2020 18:20
Е точно ти ли бе кюстендилски простак? Поръчано ти е да я плюеш,където и да пише нещо за нея?
27.11.2020 23:01
Да Е точно Откъде разбра, че е ДС дъщеричка? Сигурно от оня Бабикян - гуруто на такива като теб
27.11.2020 17:44 / Отговор
Баща й се казва Евгени Сачев и е доказан ДС сътрудник. Работи като проф. в УниБИТ, т.е. библиотекарския, който го превзеха шестаците. Преподава й в СУ.
27.11.2020 23:26
Mihaela И аз съм съгласна ,че се опитват да направят нещо, но материалът е лош.
Цял месец се опитвам да разбера нещо за програмата топъл обяд,звънене на телефони на министерството-бутафория-нищо.Емайли, бутафория-връщат се мейлите.Нямаа а а топъл обяд -и то бутафория,а социалният патронаж се плаща по 110 лв . За циганите дали е така? За тях майче има....Каква помощ?Какви пет?
27.11.2020 23:05 / Отговор
Трохаела Научи се да пишеш грамотно! Ромка си и ти личи от самолет!
28.11.2020 08:51

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети