Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. СДС: Направили сме много за България по отношение на еврочленството и НАТО, заслужаваме внимание

Политика

СДС: Направили сме много за България по отношение на еврочленството и НАТО, заслужаваме внимание

СДС: Направили сме много за България по отношение на еврочленството и НАТО, заслужаваме внимание - Tribune.bg
Снимка:

Разговорите, които водихме с нашите приятели от „Демократична България“, бяха прекъснати снощи

„Смятам, че СДС е партия, която направи страшно много за България по отношение на еврочленството и НАТО, и заслужава такова внимание. Смятам, че по този начин вота, който бихме получили ние от СДС ще бъде оползотворен по най-рационалния начин, няма да има загуба на гласове и ще изпратим със сигурност евродепутат в групата на ЕНП. За нас това е много важно. Нашият евродепутат да бъде със сигурност в групата на ЕНП“, заяви след срещата с ГЕРБ лидерът на СДС Румен Христов.

По-рано днес Бойко Борисов обеща две места на СДС в предстоящия Европейски парламент.

„Сделка няма. Всичко беше прозрачно. Това е първата официална наша среща след писмото на господин Дол. Ние наистина сме загрижени за това, което се случва в Европа, ние наистина искаме десницата да има по-голямо представителство в Европейската народна партия. Получихме това предложение, за което благодарим и смятаме, че ще направим всичко възможно да заслужим доверието, което ни беше гласувано“, категоричен е Румен Христов.

„Разговорите, които водихме с нашите приятели от „Демократична България“, с които сме били дълги години заедно, бяха прекъснати снощи  от тях заради това, че ние ще проведем този разговор днес. Но аз имам мандат от Националния съвет, който получих миналата седмица, който затвори преговорите на ръководството и моята скромна личност в рамките на ЕНП. Предстои ни среща и с Движение „България на гражданите“ - другата партия член на ЕНП. Смятам, че е време десницата да излезе от землянките и да води една открита и ясна политика. Смятам, че СДС е показал през годините, че е такава организация, която споделя всичко със своите избиратели“. Така отговори Румен Христов на въпрос дали обединението с ГЕРБ ще сложи край  на разговорите на СДС с другите партии в дясно, които се обединяват твърдо против Борисов и ГЕРБ.

„Въпрос на избор от страна на колегите. Лоша дума за тях няма да кажа. Що се отнася до това каква е позицията на СДС по отношение на вътрешната политика, можете да видите нашите позиции, нашите декларации, ние критикуваме конструктивно политическа партия ГЕРБ, но нека дебело да подчертая, че става дума за Евроизбори. Няма да избираме министър-председател, няма да избираме парламентарни групи в България. В този смисъл не виждам нищо лошо най-старата партия, член на ЕНП с най-голямата партия, член на ЕНП в момента да бъдат заедно и да си сътрудничат“, категоричен беше лидерът на СДС.

Той заяви още, че все още няма избрани кандидати  за Европейските избори от страна на СДС. По думите му тепърва предстоят разговори, включително среща с Движение България на гражданите.

„Процесът на изпълнение на нашият ангажимент към президента на ЕНП г-н Дол продължава“, в заключение каза Румен Христов.

Андреа Драганова

БГНЕСБГНЕС


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

редови СДСар Единственото, което заслужаваш ти, жалко, мазно и противно нищожество, дето ти викат Румен Христов, е презрение! Погнуса и презрение!
20.03.2019 12:53 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети