Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. СДС настоява ДБ да заяви позицията си по антисемитското изказване на Тома Белев

Политика

СДС настоява ДБ да заяви позицията си по антисемитското изказване на Тома Белев

СДС настоява ДБ да заяви позицията си по антисемитското изказване на Тома Белев - Tribune.bg
Снимка:

В подобни ситуации цивилизованите политици имат само един ход – оттегляне от листата, посочват от партията

Съюзът на демократичните сили настоява лидерите на „Демократична България“ и кандидатът за кмет арх. Борислав Игнатов да заявят публично позицията си за антисемитското изказване на кандидата за общински съветник от тяхната листа Тома Белев. Това се посочва в позиция на СДС.

„Нещо повече – в подобни ситуации цивилизованите политици имат само един ход – оттегляне от листата“, смята от СДС.

Ето и цялата позиция:

Само преди дни расистки скандал остави позорно петно върху България. Постъпката на Белев е по-опасна, защото не става дума за подрастващи футболни хулигани, а за политик от коалиция, претендираща да е демократична и проевропейска.  Представители на тази коалиция и техните симпатизанти остро осъдиха случилото се на националния стадион и е странно да мълчат, когато техен човек прави такова скандално изказване.

Антисемитизмът във фейсбук е не по-малко опасен от расизма на стадиона, защото показва наченки на тревожни тенденции в нашето общество, което успяваше досега да запази  толерантността и разбирателството между различните етноси  и религии.

Холокоста е една от най-черните страници не само за съдбата на евреите, но и за цялото човечество.  Спасяването им  от лагерите на смъртта, благодарение на българския народ, православната църква, народните представители , правителството и царя, са сред  най-достойните ни исторически моменти.

Всичко постигнато от нашия народ, който е пример за толерантност и съпричастност, днес се дискредитира не само от лумпените по стадионите, но и от тези с най-големите претенции да са морални съдници – „облечени в бяло“ и вечно размахващи пръст срещу някого! Точно техен представител  си направи недопустима гавра със съдбите на евреите и дори не намира за необходимо да се извини.

Липсата на реакция от страна на ръководството на „Демократична България“ и Борислав Игнатов ще приемем за мълчаливо съгласие с позицията на Тома Белев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

Lina Да го изключат от партията е най-малкото, което могат да направят.
21.10.2019 12:12 / Отговор
Изабела Демократична България нали имат мнение за всички и всеки ден излизат с всякакви безумни позицийки, сега защо мълчат и нищо не казват за Тома Белев, да приемаме ли, че са съгласни с неговото изказване. Веднъж да трябва да заявят позиция и те мълчат.
21.10.2019 14:46 / Отговор
Дани ДБ мнооого се издъниха с тоя Белев
24.10.2019 17:36 / Отговор
Делчо Попов От ДБ не могат да заявят категорично своята позиция, преди да попитат своя шеф и господар - Иво Прокопиев за неговото мнение!
25.10.2019 13:10 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети