Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сидеров към президента: В списъците на ЦИК има почти 600 хил. „мъртви души“

Политика

Сидеров към президента: В списъците на ЦИК има почти 600 хил. „мъртви души“

Сидеров към президента: В списъците на ЦИК има почти 600 хил. мъртви души - Tribune.bg
Снимка:

Тези гласове гарантират влизане на две по-малки партии в парламента, смятат от „Атака“

В списъците на ЦИК има почти 600 хил. „мъртви души“, посочи по време на консултациите при президента Румен Радев лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. Той поздрави държавния глава за идеята за консултации, които определи като „демократични“. Като „стар и опитен политик“ Сидеров изведе на преден план проблема с т.нар. „мъртви души“ в изборните списъци.

Лидерът на „Атака“ представи официална статистика на НСИ, според която българите над 20 г. са малко над 5,6 млн. души, а пък данни на ЦИК показват, че те са над 6 млн.

„Разликата е почти 600 хил. души, т.е. излиза, че ЦИК представя близо 600 хил. гласа повече от реално съществуващите“, предупреди Сидеров. Той изтъкна, че президентът може да е гарант, че това ще бъде променено преди изборите. Идеята на „Атака“ била да се направи одит на държавното акционерно дружество „Информационно обслужване“, защото то е с над 97% държавно участие.

„Никой не знае как там се назначават хората или какъв софтуер използват“, посочи Сидеров. Той цитира Сталин за това, че не е важно кой гласува, а кой брои бюлетините. По думите на Сидеров представеният от „Атака“ проблем е от първостепенно значение, а датата на избори е подробност, тъй като 600 000 гласа гарантират влизане на две по-малки партии в Народното събрание.

Президентът Радев призова да не се пренебрегва ролята на парламента, както в промяната на изборното законодателство, така и в този случай с „мъртвите души“ в избирателните списъци. Държавният глава благодари за информацията на „Атака“ и обеща внимателно да се запознае с нея.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Мунчо деактивира Сидер войвода и пак на барикадата...
12.01.2021 17:03 / Отговор
Лицемерник! Всички са без маски. Фатмакът нали много се беше загрижил ТЕЗИ ДНИ за мерките срещу епидемията?!?
12.01.2021 18:31 / Отговор
Анастас #

Целта на Спявката при Резидента:

Медиен манипулативен Джихад срещу ГЕРБ-СДС
Костинброд 2
Служебно правителство на Мутрата Радев-Вън

(технологически)
13.01.2021 06:31 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп