Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Симеонов: Депутати – само малоимотни и клошари, разчистват се кадърни хора

Политика

Симеонов: Депутати – само малоимотни и клошари, разчистват се кадърни хора

Снимка:

НФСБ гласува против оставката на Делян Добрев

НФСБ гласува против оставката на народния представител Делян Добрев. Лидерът на партията Валери Симеонов се аргументира с това, че в политиката трябва да има здрав разум и този „отвратителен процес“ трябва да бъде прекратен.

„За народни представители ще се кандидатират само малоимотни хора, хора, които нямат собственост, хора, които спят под мостовете на Перловска река и хора, които са клошари. Те ще бъдат с предимство. Само такива хора ще имат право да бъдат в политиката. Свидетели сме на едно опростачване в политиката с активното съдействие на т.н. опозиция и за съжаление – на медиите. Това опростачване експлоатира и спекулира с най-ниските чувства на българския народ, със злобата, завистта и неудовлетвореността от живота“, убеден е Симеонов.

Според него удобно в момента фокусът на медиите се насочва към определени хора и се стига до обезкръвяване на НС и на изпълнителната власт. Симеонов е категоричен, че ситуацията напомня на времето на Великата културна революция на Мао Дзедун в Китай, когато политическият елит се разчиства точно с такива мерки и клеветнически кампании.

„Няма как да отречем, че за това има заслуга и министър-председателят. А, честито сега! Премиерът е въвлечен, защото приема оставки на килограм, защото демонстрира, че не му пука за капацитета на НС и на изпълнителната власт. Или някой си въобразява, че кадърните кадри в България имат неизчерпаем източник някакъв“, посочи лидерът на НФСБ.

Той се съгласи, че действията на колегата му Добрев да хвърли оставка са в резултат на преминат предел на търпение.

„Аз мисля, че прекаляват с тази кампания по разчистване на кадърни хора. И мисля, че в крайна сметка, когато масово принуждаваш членове от ръководството на твоята партия, хора, които са на ръководни длъжности да подават оставки, в крайна сметка неизбежно ще изникне въпросът и за твоята оставка. Защото какво означава това, че тази партия няма право да управлява и да участва в управлението на държавата, а тогава?!“, напомни на коалиционните си партньори Симеонов.

Моника Гаджанова  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема