Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валери Симеонов: „Левски“ няма да остане без спонсор

Политика

Валери Симеонов: „Левски“ няма да остане без спонсор

Валери Симеонов: Левски няма да остане без спонсор - Tribune.bg
Снимка:

Мой ангажимент е да огранича тази проказа – търкането на билетчета, каза той

"Левски няма да остане без спонсор, защото в цялата история на съществуването на този голям отбор, той е имал спонсор Това, че от една година спонсор на Левски са уличени в измама лотарийни игри, това нищо не значи." това каза в интервю пред БТВ депутатът от „Обединени патриоти“ Валери Симеонов.

„Това е мой личен ангажимент – да огранича тази проказа – търкането на билетчета. Извършва се хазартна дейност без контрол. Майка купува билетче на детето си. Масово, масово, това е зависимост, болестно състояние", заяви той.

Той припомни, че още преди година и половина се опитал да прокара нужните поправки, но тогава имало „коалиционно мълчане“.

„После имаше нотификация от ЕК. Считайте, че ЕК е казала „да“. Тогава разговарях с Цветан Цветанов и Корнелия – те казаха, че ще подкрепят законопроекта. После имаше избори и т. н. Очаквах подходящ момент да внеса законопроекта. Той е един и същ, аз съм същият и си гоня целта. Няма никаква акция. Частните лотарии са завлекли държавата, дойде тази информация и прецених, че сега е подходящият момент. За координирана акция – просто забравете“, обясни амбицията си Симеонов.

Лидерът на НФСБ разказа и как потърсил среща по темата с премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов.

„Получих подкрепа от тях, което много приятно ме изненада. И сега да ми говори някой и да ме нарича „инструмента Валери“... Никой на мен не може да ми каже какво ще правя. Аз съм си създал партия. И Борисов, и Каракачанов го знаят това – правя това, което мисля за правилно. Не могат да ме използват“, подчерта депутатът.

Симеонов коментира с ирония обвинения, че искал да изземе бизнеса на Васил Божков.

„Този почтен човек... И да го дам на Пеевски или Домусчиев – това са пълни глупости. За него е нормално да подозира“, коментира Симеонов.

Политикът не скри, че е бил търсен от Божков в Министерски съвет, когато още беше вицепремиер в правителството.

„Опита се да ме убеди колко хора работели там. Ограничението е само за лотариите, не за целия хазарт. Аз му казах, че мярката ми е крайно време да се приеме. С всяка година се увеличат престъпленията от хазартна зависимост, хора си ипотекират имотите… Това е зависимост, която ескалира, на никой ли не му прави впечатление? Защото първо удряме по лотарийните игри – защото те са масови. Малки деца и възрастни хора посягат към билетчета, да си решат проблемите. Има два типа хазартни типове – едните са тези, които никога няма да влязат в казино, а другите са осъзнати. Цялата нация е подложена на тази епидемия. Къде е държавата тук – по Конституция е длъжна да се грижи за здравето, развивайки спорта“, коментира Симеонов.

Според него, ако лотарията стане държавна, няма да се забрани да се търкат талончета, но ще се спре продажбата им в нелицензирани обекти.

„Само в пунктовете на тотото ще може“, обобщи той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати