Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Симеонов: Да видя какъв кокал съм държал в Министерски съвет!

Политика

Симеонов: Да видя какъв кокал съм държал в Министерски съвет!

Симеонов: Да видя какъв кокал съм държал в Министерски съвет! - Tribune.bg
Снимка:

Новият депутат от НФСБ обеща съд за свои колеги, които тиражирали клевети срещу него

В първия си работен ден отново като депутат – Валери Симеонов обвини свои колеги, че не отчитат отговорността, напрежението и тежестта в изпълнителната власт. Работата в Министерски съвет не го е променила и той си остава същият човек, увери лидерът на НФСБ.

„Дойдох тук да видя за какъв кокал става въпрос, да ми обяснят какъв кокал съм държал аз в устата си и колко ми е коствала тази година и половина. Какво съм се облагодетелствал аз или моите колеги. Защото тези обвинения се хвърлят тук в НС и се тиражират. Просто тук с някои други народни представители ще имаме разговор и някои разговори ще продължат в съда“, закани се Симеонов.

Той бе категоричен, че няма амбиции за позиции в обществото и политиката, освен целта като се захване с нещо да го доведе докрай. 

„Достатъчно дълго сме работили с Волен Сидеров, така че надявам се да работим така занапред“, обобщи ситуацията в „малката коалиция“ бившият вицепремиер. Той призна, че не може да отговори в момента дали ще настоява Волен Сидеров да освободи поста председател на ПГ „Обединени патриоти“.

Законодателните инициативи, които Валери Симеонов определя за свой приоритет, са законът за устройство на териториите, свързан с регламентирането на преместваемите обекти и законът за шума в околната среда. Според него законът за корпоративното подоходно облагане също е много важен.

„Не зная защо този закон се осветлява популистки. Говори се само, че този данък ще се вдигне с лев на месец. Важно е друго. Не тези 20 млн. лв., които ще влезнат в бюджета за година. Важно е, че срещу България няма да бъде започната наказателна процедура от Брюксел в размер на стотици млн. евро. Ако не предприемем тези мерки за чистотата на атмосферния въздух, от гл. т. на Европейската комисия – ние нищо не правим. Този закон е необходим и трябва да се приеме“, посочи Симеонов.

Лидерът на НФСБ коментира и кандидатурата на Марияна Николова за вицепремиер като посочи, че тя е изключително добре подготвен администратор и специалист.

„Това е човекът, който беше в основата на реализацията на всички, бих казал успехи и действия, предприети от моя кабинет, подготвяше абсолютно всяко решение било на МС, било като законопроект. Вие нямате идея в колко възлови и тежки проблеми за държавата е участвал моя кабинет. Включително за чистотата на въздуха, за промените в наредбата за твърдите горива, всички свързани с екологията тежки проблеми – Пирин, Витоша“, изтъкна Симеонов.

Той отрече да има каквито и да е връзки от личен характер с Марияна Николова и призна, че „няма химия“ между тях.

В заключение Симеонов подчерта, че административната работа на поста вицепремиер по икономическата и демографските политики изисква баланс между интересите на 6 министерства и 11 държавни агенции, а досегашната му работа с Марияна Николова го е убедила, че тя ще се справи с напрежението и поставените задачи в кабинета.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети