Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Симов: Поредицата от удари срещу Корнелия Нинова не е честен политически подход

Политика

Симов: Поредицата от удари срещу Корнелия Нинова не е честен политически подход

Симов: Поредицата от удари срещу Корнелия Нинова не е честен политически подход - Tribune.bg
Снимка:

„Още април месец позицията на БСП беше, че преговори с „Газпром“ трябва да има. Това не е само наше искане. Тази позиция беше изразена след една среща на Корнелия Нинова с работодателските организации и хора от индустрията, които много добре знаят, че по-скъпия газ заплашва българската индустрия“, коментира пред България он Еър  Александър Симов – член на НС на БСП.

„Реагирахме остро, защото нашите партньори не взеха решението по начина, по който то трябваше да бъде взето – да бъде обсъдено в коалиционните формати“, посочи Симов за причините довели до острата реакция на социалистите при прекъсването на преговорите с „Газпром“.

По думите му протестите в момента казват: „Давайте да плащаме по-скъп газ и цените на всичко да скочат“, но в България това ще доведе до катастрофа.“

„За мен истинската грешка беше изобщо отказа от преговори с „Газпром“. Оттам нататък всичко по темата трябва да се дискутира в подробности“, подчерта Александър Симов.

По думите му с действията си служебния кабинет удря по БСП, но според него няма да успее да срине резултата на социалистите.

„Безкрайната поредица от удари срещу Корнелия Нинова не е честен политически подход“, посочи Симов и допълни, че е вижда лично отношението на президента да назначи за икономически министър човек, който преди това Корнелия Нинова е уволнила.

Социалистът заяви, че БСП излиза на тепиха за победа и определи ГЕРБ като туморна партия.

„Хубавото е, че анти-ГЕРБ консенсуса продължава да съществува. „Възраждане“ са партия самотник, тяхната цел не е да управляват. Не смятам, че те биха влезли в каквато и да е коалиция, макар и тяхното непрестанно гласуване с ГЕРБ“, добави той за актуалната политическа ситуация в страната ни.

В заключение Александър Симов каза, че БСП през цялото време е настоявала за съставяне на правителство, защото в противен случай има риск отново да влезем в спирала от избори и да стигнем до конституционна криза.

„Ако някой си представя, че това ще доведе след себе си президентска република – дълбоко се лъже. Изходът е стабилно управление с ясна програма“, завърши той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети