Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Слави учредява партията си на 5 октомври

Политика

Слави учредява партията си на 5 октомври

Снимка:

Събитието е в зала “Рейнбоу Плаза”

На 5 октомври шоуменът Слави Трифонов учредява партията си “Няма такава държава”. Първото събрание на новата формация ще е в зала “Рейнбоу Плаза”, предава "Труд".

Сред основните цели на “Няма такава държава” са засилено участие на гражданите във вземането на решения чрез референдуми, смяна на пропорционалната избирателна система с мажоритарна, намаляване на депутатите от 240 на 120, възможност за дистанционно електронно гласуване както и въвеждане на задължително гласуване на избори и референдуми. В учредителната декларация на Инициативния комитет на партия “Няма такава държава” се предлага и пряк избор от гражданите на главния прокурор, на омбудсмана, както и на шефовете на областните дирекции и районни управления на МВР.

В документа е поставена и амбициозната задача за реформиране на обществено здравеопазване, на образователната система и осъществяване на административната реформа.  


Коментари (2)

Чалгата Съдът не трябва да регистрира този мафиот чалгДжия. Без образование, купи си диплома и 19 години трови нашите деца с простотиите си по телевизията. Да си ходи в Кладница и да се лекува. Сценаристите му и те са гадни като него, нищо не разбират от политика.
05.08.2019 08:03 / Отговор
Нема такъв майтап... Сега вече ще имаме и министерство на омразата.Министър Тошко Йорданов.Министър на реването-Кулеков или Тити ...
05.08.2019 09:32 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още