Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След вота във Варна – Борислав Гуцанов поиска оставката на Нинова

Политика

След вота във Варна – Борислав Гуцанов поиска оставката на Нинова

След вота във Варна – Борислав Гуцанов поиска оставката на Нинова - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на партията се яви като разединител на партията, заяви той

„Ще искам оставка на ръководството на БСП заради това, което се случи във Варна“. Това заяви Борислав Гуцанов след резултатите от балотажа в морската ни столица. Искането за оставка ще бъде внесено на предстоящия Национален съвет на червените.

Според Гуцанов е имало уникален шанс да се промени управлението във Варна.

„Резултатите ще покажат какво е бъдещето на БСП, председателят на партията се яви като разединител на партията“, посочи той пред БНТ.

„На втория тур градската организация взе решение да подкрепи Костадин Костадинов („Възраждане“). Корнелия Нинова също призоваваше да гласуваме за всеки един кандидат срещу ГЕРБ. Но дали наистина „Позитано“ искаше Варна да бъде спечелена, или имаше задкулисни договорки?“, коментира той.

Скандалът между Гуцанов и БСП избухна още преди изборите. Тогава Нинова свали доверието си от него като градски лидер на БСП -Варна. Нинова издигна като кандидат за градоначалник проф. Анелия Клисарова. Тя отпадна на първи тур.

Страстите обаче в скандала между Гуцанов и „Позитано“ 20 ескалираха и между балотажа. Гуцанов призова за подкрепа на Костадинов от името на градското ръководство на БСП. Малко по-късно от БСП-Варна обявиха, че не подкрепят тази позиция и не подкрепят никой от кандидатите за балотажа във Врана.

В морската ни столица се стигна на балотаж на косъм, след като на първи тур малко не достигна на кандидатът на ГЕРБ. Според екзит половете сега Иван Портних печели с 60,8%. 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БСП, Варна

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати